Dela

Ödeshögs kommun

Inom Ödeshögs kommun gillar vi utveckling. Vi är en liten och snabbrörlig organisation med en stark laganda. Vi tar oss an vårt jobb med mycket mod och optimism för att ge våra medborgare bästa möjliga service. 

Vi ser till att vårda talang och hos oss finns det goda möjligheter för dig som vill växa i din yrkesroll. Du kommer att få den vägledning och support du behöver för att utvecklas i den riktning du själv väljer. 

Vi erbjuder flera förmåner kopplat till hälsa och ligger långt fram i användandet av välfärdsteknik. 

Karriärmål
Hälsa
Flexibilitet
Digitala verktyg
Lokaler och omgivning
Utbildning


Karriärmål

Vi ser till att upptäcka och vårda talang. Du som har rätt attityd och tar ansvar välkomnar vi med öppna armar och ser till att du får utvecklas. Vi lägger mindre vikt vid formella krav när det gäller att växa i vår organisation. Vi kommer ha en nära dialog om din utveckling med regelbundna avstämningar och medarbetarsamtal.

Exempel på roller du kan ta hos oss om du vill testa nya arbetsuppgifter: 

 • Planerare: I flera verksamheter har vi planerare som ansvarar för planering och vakanshantering

 • Ombudsroller: Genom våra ombudsroller får du chans att specialisera dig och stötta dina kollegor inom t.ex. demens eller palliativ vård. Du får då möjlighet att utvecklas inom det området och gå utbildningar, etc. 

Vill du bli chef? Hos oss har du chansen!
När vi rekryterar chefer ser vi mer till personen och hur den passar in i vår organisation än till formella krav. Visar du framfötter och har en vilja att klättra inom organisationen så finns det goda möjligheter att nå en chefsposition oavsett utbildningsbakgrund. Utbildning 

Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Du som medarbetare ska vara rätt rustad för ditt arbete och därför ger vi möjligheter och uppmuntrar till kompetensutveckling.

 • Gemensamma och individuella kurser: Med jämna mellanrum arrangerar vi kurser som alla medarbetare får gå. Du kan också alltid ta upp med din chef om det är någon särskild kurs du vill gå individuellt. 
 • Chans att utbilda dig med full lön: Vi är aktiva i den statliga satsningen Äldreomsorgslyftet och kan under vissa förutsättningar ge dig möjligheten att utbilda dig till vårdbiträde, undersköterska eller specialistundersköterska på betald arbetstid, där jobb varvas med utbildning.
 • Introduktionsutbildning: Som ny medarbetare får du en grundlig introduktion anpassad efter din kunskapsnivå och verksamhetsområde som du ska jobba inom.


Digitala verktyg 

Vi gillar utveckling och är snabba på att ta till oss ny teknik. Genom digitala arbetssätt frigör vi tid från administration som vi i stället kan lägga på att ge mer personlig omsorg och service till dem vi stödjer.

  • Digitalt planeringsverktyg: Via din arbetsmobil har du tillgång till ett planeringsverktyg, Life Care, där du enkelt kan se vad som behöver göras under dagen. Den används både inom hemtjänsten och på våra äldreboenden.

   • Nattkamera: Inom hemtjänsten använder vi nattkamera så omsorgstagaren inte behöver bli störd av någon som kommer in under natten för att titta till. 
   • Nyckelfria lås: Inom hemtjänsten använder vi mobilen för att låsa upp dörrar, det gör att vi slipper hantera nycklar och kan vara mycket mer flexibla. 
   • Digital läkemedelssignering: Via Appva har vi tillgång till vår digitala läkemedelssignering. 
   • Intelligenta duschar: Våra intelligenta duschar hjälper kunder att klara av duschmomentet mer självständigt.
   • Digitala terapidjur: På våra boenden finns digitala husdjur. De ser ut som katter och rör sig som riktiga djur. De reagerar även när de blir klappade.   Hälsa 

   • Friskvårdsbidrag: Tillsvidareanställda har rätt till ett friskvårdsbidrag på 2 000 kr om året. 
   • Skobidrag: Du som är heltidsanställd (minst tre månader under förgående kalenderår) eller timvikarier som jobbar minst 50 procent i snitt (under föregående kalenderår) får ett bidrag till arbetsskor. 
   • Stödsamtal: Via Gotahälsan, vår leverantör av företagshälsovård, har medarbetare tillgång till stödsamtal och handledning för svårigheter på jobbet och i privatlivet.  
   • Planering för återhämtning: Vi jobbar för att vår schemaläggningen ska ge dig som medarbetare tid för återhämtning; bland annat så eftersträvar vi att inte lägga kvällspass innan ledig dag. 
   • Rekreationsområde i närheten: I och runt Ödeshög finns massor med möjligheter till utomhusmotion och friluftsliv. Slalombacke och fina vandringsleder finns i Omberg några kilometer bort och Vätterns stränder och båtliv ligger precis intill.     Förmåner

   Vi tar ansvar och du har trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Vi erbjuder även flera extra förmåner. 

   • Presentkort: Vid vissa högtider eller vid tillfällen för att uppmärksamma personalens insatser extra ger vi en gåva via Cardskipper. Det är en plattform för digitala presentkort. Du kan så sedan själv bestämma vad du vill köpa hos utvalda lokala handlare.    Lokaler och omgivning 

   Alla våra verksamheter utgår från Solgårdens Äldrecenter.

   • Hemtjänstens lokaler: Här har hemtjänsten fina och stora lokaler.
   • Restaurang: Här finns restaurang som fokuserar på närproducerad mat och som just nu renoveras.
   • Lätt att komma ut för våra boende: Våra boenden är i ett plan och har stora fönster och dörrar ut till utegård vilket underlättar utevistelse. Det är lätt att bara ta en fika i solen. 

   Flexibilitet 

   För oss är det viktigt att lyssna in och anpassa hur vi lägger schema utifrån medarbetarna där det är möjligt. På vilket sätt vi gör detta beror på förutsättningar och önskemål i olika grupper. I vissa grupper lägger personalen schema själv, i andra kan de framföra önskemål till enhetschefer. På våra boenden har cheferna som ansvarar för schemaläggning en nära dialog med grupperna.


   Inom Ödeshögs kommun står vi inte still och trampar på samma plats. Vi är en liten snabbrörlig organisation och vi jobbar hela tiden på att hitta nya vägar framåt och nya förbättringsmöjligheter. Oavsett var du jobbar i vår organisation så kommer du känna dig stärkt av att vara en del av ett tight team med stöttande kollegor. Därför har vi också hög kundnöjdhet och låg personalomsättning inom flera verksamheter.  

   Närhet till kompetens och kollegor
   Alla vår verksamhet utgår från Solgårdens Äldrecentrum och det gör att kompetens och kollegor alltid är nära. Sjuksköterskor finns på plats dygnet runt. Chefer, fysio- och arbetsterapeuter finns på plats varje vardag. Det är bara att höra av sig för att få support från den kompetens du behöver. Samverkan mellan olika yrkesroller blir lätt. 

   Uppskattat ledarskap
   Hos oss får du det stöd du behöver för att göra ett bra jobb. Vi har duktiga och engagerade chefer som lyssnar in medarbetarna och gör vad de kan för de ska ha bästa möjliga förutsättningar. Vi gör en medarbetarenkät två gånger om året. 

   ”Vi på hemtjänsten är väldigt sammansvetsade, det är lätt att komma in och känna sig välkommen.” - Elin Persson, undersköterska i hemtjänst. 

   Tid att fokusera på omvårdnad
   Vi vill skapa förutsättningar för att du som personal ska kunna fokusera på de personer du hjälper. I hemtjänsten är vi ett litet team och har hög kontinuitet mot kunderna. På våra boende har vi särskild personal som avlastar med serviceuppgifter som städning och matlagning. 

   ”Tiden vi kan ge till de boende är värdefull. Vi ser till att anpassa oss efter individen och har möjlighet att lära känna dem som personer.” - Annica Lago, undersköterska på särskilt boende.    Närproducerade måltider 
   Våra kokerskor lagar god mat från grunden. Den serveras bland annat på våra särskilda boenden och levereras som matlådor hem till våra hemtjänstkunder. Vi samarbetar med producenter från bygden och drygt en tredjedel av råvarorna som vi använder är lokalt producerade. 

   Äldreomsorg
   Vår äldreomsorg omfattar hemtjänst, äldreboende, dagverksamhet och stödjande insatser mot anhöriga. Hemtjänsten och våra äldreboenden utgör de största verksamhetsområdena. Inom hemtjänsten jobbar vi ute i kommunen med att hjälpa personer som behöver extra stöd i vardagen i deras hem. På våra äldreboenden jobbar vi i team med undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter för att dygnet runt skapa bra dagar och ge stöd och vård till dem som bor där. 

   Funktionsstöd
   Vi erbjuder också vård och omsorg till ödeshögsborna under alla livets faser. Som medarbetare inom vår omsorgsverksamhet som riktar sig mot personer med funktionsvariatoner kan du bland annat arbeta på våra dagverksamheter, gruppboenden eller som personlig assistent.

     

   • Verksamheter: Äldreboende, hemtjänst, dagverksamhet, anhörigstöd. Inom vår organisation jobbar vi även med att ge stöd till personer med funktionsvariationer i olika åldrar, t.ex. gruppbostäder, daglig verksamhet, personlig assistent samt ytterligare insatser enligt LSS. 

   • Storlek: Cirka 150 medarbetare som erbjuder stöd till cirka 200 medborgare

   • Organisationsform: Kommun

   • Kollektivavtal: Ja

   • Arbetskläder: Ja

   • Friskvårdsbidrag: Ja

   Ödeshögs kommun är en liten kommun med stora möjligheter. Här får du vara med och påverka din arbetsplats och det är alltid nära mellan idé och beslut. Vi erbjuder även en härlig miljö, både på och utanför jobbet.


   Alla bilder i denna annons är från Ödeshögs kommun. 

   Här finns vi

   Kontakt

   Besöksadress 

   Stora torget 3, Ödeshög 


   Har du frågor, tveka inte att hör av dig!

   Gunilla Karlsson, enhetschef
   0144- 351 50

   David Siivonen, enhetschef
   0144-350 29

   Kristina Andersson, enhetschef
   0144-351 43

   Åsa Johansson, enhetschef
   0144-351 70


   Besök Ödeshögs kommuns hemsida

   Sociala medier

   Lediga tjänster

   Skicka en spontanansökan   Tack! Vi har tagit emot din ansökan. Du får mail med mer information inom kort.