Dela

Lindalens Omsorg

Lindalens omsorg är den "stora lilla" hemtjänsten i Stockholmsområdet. Vi sätter trivsel och välmående i första rummet – både för dig som medarbetare och för de personer som vi hjälper!

Vi fortsätter att växa samtidigt som vi värnar om att vara familjära, nära och tillgängliga. Idag finns vi i Stockholm, Nacka, Tyresö och Gnesta. Hos oss har du som medarbetare, tillsammans med ledning och kollegor, den viktiga uppgiften att underlätta och förgylla vardagen för de personer som vi ger stöd åt.

Vi erbjuder dig schyssta arbetsvillkor, stöd från kollegor och chefer och goda förutsättningar att utvecklas. Väx tillsammans med oss i och en varm och trygg arbetsmiljö!

Karriärmål
Hälsa
Ledarskap
Digitala verktyg
Utbildning
Mångfald

Karriärmål

Äldreomsorgen är spännande bransch som erbjuder olika yrkesmöjligheter, roller och verksamhetsområden. Det är en framtidsbransch i utveckling vilket också ger många möjligheter för dig.

Som medarbetare hos oss på Lindalens omsorg har du möjlighet att utvecklas och växa i din yrkesroll och som person. Här tar vi tillvara och utvecklar kompetensen hos våra medarbetare internt.

 • Vi rekryterar internt: Om du har en vilja och ambition att avancera i din roll så finns det goda möjligheter att klättra inom företaget. Vi möjliggör kompetensutveckling och relevant utbildning när vi ser att det finns en vilja från dig och ett behov i verksamheten. 

 • Chefsroll: Om du som legitimerad personal visar goda ledaregenskaper har du möjlighet att söka dig till en chefsroll och få utbildning genom oss.

 • Ansvars- och ombudsroller: Du som vill kan få fördjupat ansvar för ett område som du är extra intresserad av eller kunnig inom. 
 • Samordnare: Är du duktig och har en önskan om att jobba administrativt kan du bli samordnare. Som samordnare får du det dagliga arbetet att rulla på som det ska.
 • Givande extrajobb: Hos oss får du erfarenheter och kunskaper som du kommer ha nytta av resten av livet, oavsett framtida karriär. Dessa kunskaper är särskilt relevanta för dig som just nu studerar till socionom, läkare, sjuksköterska eller andra vårdyrken.Utbildning

På Lindalens omsorg ser vi gärna att du delar vår ambition om att fortsätta växa och utvecklas. Vi både uppmuntrar och möjliggör vidare- och specialistutbildning utifrån din kunskap- och utbildningsnivå. 

 • Introduktion: När du börjar arbeta hos oss får du en introduktion i våra arbetssätt, rutiner och förväntningar. Den innefattar även webbutbildningar och information om basala hygienrutiner, social dokumentation, fallprevention, Lex Sarah m.m. Introduktionen anpassar vi efter din kunskaps- och erfarenhetsnivå.
  • Webbutbildningar: Vi erbjuder dig kontinuerlig vidareutbildning via Nestors webbutbildningar som du läser parallellt medan du arbetar.
  • Betald utbildning via Äldreomsorgslyftet: Du som visa framfötter, vilja och kan ta ansvar välkomnar vi med öppna armar, även om du ännu inte har relevant utbildning eller erfarenhet. Lindalens Omsorg är en del av den statliga satsningen Äldreomsorgslyftet, som ger dig möjlighet att utbilda dig till undersköterska eller vårdbiträde samtidigt som du får full lön. 
  • Specialistutbildning: För dig som vill fördjupa din kunskap inom relevanta områden finns möjlighet att läsa fördjupningskurser inom områden som geriatrik, demens och palliativ vård. Vidareutbildningen sker inom ramen för Äldreomsorgslyftet, vilket innebär att du får full lön medan du studerar.

  • Stjärnmärkning via Svenskt demenscentrum: Just nu pågår Stjärnmärkning av våra hemtjänstenheter. Det är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum som består av fyra utbildningssteg. När minst 80 procent av medarbetarna på en arbetsplats genomfört samtliga utbildningssteg blir arbetsplatsen Stjärnmärkt.


  Ledarskap

  Vi jobbar med nära ledarskap, vilket innebär att våra chefer och andra i ledarroller jobbar i verksamheten och är tillgängliga och närvarande. På varje lokalkontor finns samordnare på plats som ansvarar för att det dagliga arbetet fungerar. Även verksamhetschef finns på plats dagtid och har ett övergripande ansvar för verksamheten. Dörren är alltid öppen om du har någon fråga, fundering eller synpunkt som du vill lyfta!

  • Individuella uppföljningar: Minst två gånger per år har vi individuella medarbetarsamtal där du tillsammans med verksamhetschefen reflekterar, analyserar och utvärderar kring din roll, utveckling, välmående och trivsel.
  • Digitala medarbetarsamtal: Under 2022 kommer vi testa digitala medarbetarsamtal. Tanken är att genomföra det genom att ställa några korta frågor fyra gånger på ett år. På så sätt kan vi mäta temperaturen i företaget vid olika tillfällen under året och använda resultaten för att kunna se vad vi vill och behöver utveckla.  Digitala verktyg

  Vi ser ett stort värde i att använda digitala verktyg och ny välfärdsteknik för att underlätta både för dig som medarbetare och de personer vi hjälper. Vår ambition är att utveckla detta vidare och vi är alltid lyhörda till förslag, tankar och idéer från våra medarbetare. Om du ser ett behov av nya digitala lösningar och verktyg får du göra uppmärksamma oss på det. 

  • Moderna arbetsverktyg: Bilar, cyklar, arbetsmobil m.m. 
  • Surfplattor: Vi testar just nu att använda surfplattor vid digitala inköp tillsammans med den äldre. Det möjliggör en större delaktighet och självbestämmande då den äldre får vara med och handla digitalt. 
  • Digitala kommunikationskanaler: Våra medarbetare har tillgång till Teams via mobilen så att de kan kommunicera med varandra och komma åt våra styrdokument och rutiner.   Hälsa

  För oss är det viktigt att du mår bra både på jobbet och utanför, därför erbjuder vi dig olika förmåner som gör din hälsa gott.

  • Friskvårdsbidrag: Alla som arbetar halvtid eller mer har rätt till ett friskvårdsbidrag. Oavsett om du är timanställd, tillsvidare, deltid eller heltid, har du 100 kr per varje månad.
  • Sjukgymnast: Vi har tillgång till en sjukgymnast som du kan boka om du har problem med kroppen och vill få behandling.   Mångfald

  Vi främjar och verkar för att alla ska känna sig välkomna och inkluderade hos oss, oavsett bakgrund. Här ser vi våra olikheter och individuella egenskaper som en styrka och resurs. Om du till exempel talar fler språk än svenska och har kännedom om andra kulturer, matlagning och traditioner så finns det ofta kunder som uppskattar det!

  Lindalens omsorg är ett familjeföretag och en arbetsplats där människan alltid är i fokus. Med det menar vi att våra medarbetare ska må bra och trivas lika mycket som våra kunder – den balansen är Lindalens signum och framgångskoncept.

  Vem trivs hos oss?
  Alla som jobbar hos oss har olika personligheter och kommer från olika bakgrunder. Det som är gemensamt för de som trivs och fungerar bäst hos oss är att de är drivna, modiga och positiva! Framför allt är de genuint intresserade och engagerade i det vi gör - att hjälpa och ge stötta personer som har det behovet. Känslan vi får av andra människors välmående genom att skapa en trygg och glädjerik vardag för de äldre personer vi besöker är oslagbar!

  Hur är arbetskulturen?
  Vi har en familjär och trevlig atmosfär hos oss. Även om vi har växt och har ambitionen att fortsätta växa så har vi kvar våra rötter i att vara det lilla familjeföretaget där alla känner alla, har god lokalkännedom och förankring i de områden vi arbetar i. 

  Vår vision - hemtjänst med människan i centrum
  Vi vill jobba rätt och riktigt, mot alla instanser och kontakter i vårt nätverk. Därför är vi stolta över och måna om att inte ta genvägar. Oavsett om det gäller våra kunder, deras anhöriga, kontakter på kommun eller dig som medarbetare. Alla ska behandlas och bemötas i enlighet med vår värdegrund och ledord. 

  Värme - Vi arbetar med hjärtat. Vi är engagerade, omtänksamma, trygga och det är alla medarbetares ansvar att bemöta varandra, kunderna och övriga medmänniskor trevligt och respektfullt.

  Vi är positiva, bekräftar varandra och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är det viktigaste i vårt företag, du representerar både dig själv och Lindalens.

  Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi hjälper varandra och samhället. Vi handleder nya medarbetare och ställer upp när någon behöver hjälp.

  Närvaro - Vi presenterar oss och respekterar att vi är gäster hos personen vi besöker. Privata angelägenheter hanteras utanför arbetstiden. Våra kunder och vår personal skall känna tillit och förtroende för företaget.

  Vi är närvarande i vårt arbete, vi är lyhörda, kommunicerar med varandra och vi ringer om vi inte kommer i tid till kunden eller till arbetet. Vi syns eftersom vi bär Lindalens profilkläder. Vi är alltid nära kunden, vi är det lokala hemtjänstföretaget.

  Flexibilitet - Vi anpassar oss efter bästa förmåga enligt kundens önskemål. Kunden är i fokus. Vi gör det lilla extra, är noggranna och uppmärksamma. Vi är flexibla med att byta arbetsuppgifter. Vi är lösningsfokuserade, ingenting är omöjligt. Vi är serviceinriktade, trevliga och ställer upp.

  Ansvar - Vi tar ansvar i varje situation och gör vårt bästa för att förbättra och delta aktivt i vårt arbete. Vi arbetar enligt planering och efter regler och strukturer som är givna enligt arbetsbeskrivning och dagsschema.

  Vi bär alltid profilkläder och legitimation. Vi är hela, rena och tar hand om oss själva. Vi sköter om våra bilar, cyklar och håller rent och fräscht i lokalerna.

  • Verksamheter: Hemtjänst, hushållsnära tjänster, boendestöd, privat- och företagsstädning
  • Verksamma kommuner inom hemtjänst: Stockholm, Tyresö, Nacka, Gnesta
  • Storlek: 270 medarbetare som erbjuder stöd till cirka 540 personer
  • Organisationsform: Företag
  • Kollektivavtal: Ja
  • Arbetskläder: Ja
  • Friskvårdsbidrag: Ja, alla som arbetar halvtid eller mer har rätt till ett friskvårdsbidrag. Oavsett om du är timanställd, tillsvidare, deltid eller heltid, har du 100 kr per varje månad.

  Lindalens omsorg utför hemtjänst boendestöd, hushållsnära tjänster och städ för både privata och företagskunder i Stockholm, Tyresö, Nacka och Gnesta.

  Läs mer om Lindalens hemtjänst på Seniorval:

  Läs mer om vårt boendestöd

  Här finns vi

  Sociala medier

  Lediga tjänster

  Skicka en spontanansökan  Tack! Vi har tagit emot din ansökan. Du får mail med mer information inom kort.