Dela

Falköping kommun

Hos oss jobbar du med Sveriges viktigaste arbete! Här finns jobben som erbjuder något både för hjärnan och hjärtat.

Vi vill ligga i framkant inom välfärdsteknik för vård- och omsorg. Det ger mer tid till det som verkligen är viktigt – att ge en god omvårdnad!

Vårt mål är att leverera service av högsta kvalitet till Falköpingsborna och för att kunna göra det måste våra medarbetare ha det bra och trivas. Vi erbjuder bland annat goda karriär- och utvecklingsmöjligheter, hälsofrämjande förmåner och ett härligt arbetsklimat med engagerade kollegor. 


Karriärmål
Hälsa
Digitala verktyg
Utbildning
Mångfald


Karriärmål

I Falköping kommuns vård och omsorgsverksamheter finns det bra förutsättningar för dig som vill utvecklas och testa nytt. Det är en framtidsbransch i utveckling. Här har du många möjligheter att byta plats eller inriktning på karriären. Du kan också fördjupa och specialisera dig inom olika områden inom vård och omsorg. Nedan kan du se exempel på roller som finns hos oss:

 • Ombudsroller: Som ombud fördjupar du dig inom ett område och stöttar dina kollegor. Exempel på ombudsroller är teknik, kontaktpersonskap, kost, hygien, aktivitet.
 • Influencers: Som influencer spelar du en viktig roll i att marknadsföra oss som arbetsplats och hitta din nästa kollega. Du är med på mässor och gör skolbesök och blir både en ambassadör för att jobba i Falköpings vård och omsorg och en inspiratör för de som funderar på att söka sig till oss!
 • Handleda studenter: Du kan som anställd ha utökat ansvar i en roll där du handleder praktikanter som går vård och omsorgsutbildning i ett samverkansavtal som går under Vård- och omsorgscollege.Utbildning

Vi tror att din kompetens och utveckling är en viktig framgångsfaktor, både för dig som person och för Falköpings kommun. Därför erbjuder vi dig både introduktion till arbetet och goda möjligheter att vidareutbilda dig genom oss.

     • Introduktion: När du börjar arbeta här så får du en introduktion till arbetet för att du ska få en bra start och känna dig trygg i din nya anställning. Du får då även introduktion i dokumentationsprogrammet Viva samt delegation för medicinering och insulin i de verksamheter där det förekommer. Vi har även en medarbetarportal där vi har samlat information som du behöver veta som nyanställd. 
     • Vård- och omsorgscollege: Du som går en vårdutbildning kan praktisera i våra vård- och omsorgsverksamheter genom en samverkansform mellan kommunala och privata arbetsgivare inom vård och omsorg, fackliga representanter och utbildningssamordnare. På så sätt möjliggörs en bra väg från utbildning till arbete.
     • Utbildningskalender: Vi har en gedigen utbildningskalender där kommunens utbildningar finns samlade.
     • Samarbete med skolor: Om du vill utvecklas inom yrket och läsa vidare så har vi samarbete med vuxenutbildningen. Som timanställd kan du kombinera studier med arbete genom att du själv bestämmer när du kan arbeta. 
     • Kompetensutveckling: Om du söker dig vidare till en fast tjänst så erbjuder vi dig möjlighet till vidareutbildning inom exempelvis demens, palliativ vård eller dokumentation.     Digitala verktyg

     Vi är en kommun som ligger i framkant inom välfärdsteknik och digitala lösningar för att kunna lägga mer tid på det viktiga i vårt arbete - att ge en god omvårdnad

     Välfärdsteknik är ständigt en växande del i utvecklingen, där digital teknik används för att öka trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet hos de personer vi ska hjälpa. Nedan är ett urval av de lösningar vi använder idag.

     • Teknikombud: Stöttar sina kollegor i användandet av digitala hjälpmedel. 
     • Nyckelfria lås: Vi har ersatt fysiska nycklar med en digital lösning.
     • Digital läkemedelssignering: Via ett system som heter Appva med hjälp av Ipads.
     • Nattillsyn via kamera: Vi håller på att införa nattillsyn via kamera. 
     • Taklyft: Vi har taklyftar på samtliga särskilda boenden för äldre för att främja en god fysisk arbetsmiljö.
     • Intraphone och genomförandeplan i praktiken: Digitalt planeringsverktyg som förenklar och tydliggör planering inför varje arbetspass.


     Hälsa

     Din hälsa och ditt välmående är viktigt för oss. Som en del i det hälsofrämjande arbetet erbjuder vi följande. 

     • Friskvårdsbidrag: Alla månadsavlönade medarbetare (med en sammanhängande anställning om minst 6 månader) får friskvårdsbidrag att nyttja innevarande år. Friskvårdsbidraget är på 1 200 kr/år.
     • Tillgång till kommungym: Vi har ett kommungym som är tillgängligt för alla månadsavlönade (med en sammanhängande anställning om minst 6 månader).
     • Gemensamma aktiviteter: Varje termin erbjuder vi alla medarbetare olika former av gemensamma aktiviteter. Det kan till exempel vara träning, föreläsningar, kulturella aktiviteter eller matlagning.     Mångfald

     Falköpings kommun eftersträvar att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför våra verksamheter för att skapa en hållbar utveckling. 

     Vi har jobbet du längtar till
     När du arbetar inom våra verksamheter i vård och  omsorg så har du ett meningsfullt och roligt jobb där du är en nyckelperson i andra människors vardag. 

     Oavsett roll är det viktigt att du trivs med att jobba med människor, är serviceinriktad och har ett positivt förhållningssätt och bemötande både mot medarbetare och de personer du hjälper.

     Tydlig värdegrund som ledstjärna
     Vår värdegrund är ett förhållningssätt som genomsyrar allt vi gör i vårt arbete. 

     Alla ska behandlas rättvist och våra relationer ska kännetecknas av öppenhet och gott bemötande. Vi ska på ett smart sätt nyttja våra resurser genom att jobba tillsammans. Det här summeras i orden öppenhet, bemötande, rättvisa och effektivitet.

     Det är du som medarbetare i Falköpings kommun som fyller orden med värde, i dina möten med människor. 

     Medarbetare trivs hos oss 
     Vartannat år gör vi en medarbetarundersökning där våra medarbetare får svara på frågor om sin arbetsmiljö och arbetssituation. Resultatet från våra senaste undersökningar visar att Falköpings kommun ligger över medelvärdet gentemot jämförbara kommuner.

     När det gäller våra medarbetares engagemang och chefers och organisationens förmåga att ta tillvara på och skapa engagemang så ligger Falköping till och med i topp bland landets övriga kommuner.

     Vi är i ständig utveckling inom alla våra olika verksamheter och strävar efter att vara en kommun i framkant!

     • Verksamheter: Äldreomsorgen består av hemtjänst med nattpatrull, trygghetslarm och dagvård,  äldreboenden, demensboenden samt korttids- och växelvård. Vi har även verksamheter inom funktionsnedsättning som personlig assistans och gruppboende inom LSS.
     • Organisationsform: Kommun
     • Kollektivavtal: Ja
     • Arbetskläder: Ja
     • Friskvårdsbidrag: Ja, för dig som är månadsavlönad i minst 6 månader, 1 200kr/år.
     • Rätt till heltid: Ja, men möjlighet till deltid för den som vill.      Lätt att pendla till Falköping: Falköping är en stor knytpunkt för kollektivtrafik, ett smidigt och miljövänligt sätt att ta sig till jobbet. För dig som bor i närliggande kommuner är det enkelt att ta sig hit om du vill bo kvar men jobba hos oss.

     Några exempel:

     • Tåg Skövde – Falköping tar 18 minuter
     • Buss Skara – Falköping tar 32 minuter
     • Tåg Jönköping – Falköping tar 45 minuter
     • Tåg Göteborg – Falköping tar 68 minuter

     • Buss Ulricehamn – Falköping tar 60 minuter

     Här finns vi

     Kontakt

     Besöksadress

     Resursförmedlingen
     Daléngatan 4, 521 81 Falköping


     Vill du komma i kontakt med oss? Tveka inte att höra av dig!

     Öppettider telefontid:
     07.30-16.30
     0515-88 53 20
     resursformedlingen@falkoping.se


     Besök Falköping kommuns hemsida

     Sociala medier

     Lediga tjänster

     Intresserad av att jobba hos oss?