Dela

Attendo

Vill du utveckla framtidens viktigaste bransch med oss?

Som Sveriges första, och en av Nordens ledande, omsorgsföretag är vi en stabil och trygg arbetsgivare. På Attendo arbetar du i en organisation med ordning och reda och professionell support - så att du kan lägga mer tid på vård och omsorg. 

Inom Attendo finns många karriärvägar och din individuella utbildningsplan ger dig verktygen att nå dit du vill. 

Karriärmål
Hälsa
Extra förmåner
Ledarskap
Digitala verktyg
Utbildning
 • Välutvecklade arbetsverktyg och stödfunktioner 
 • Ambitiöst kvalitetsarbete
 • Karriärmöjligheter inom Attendo 
 • Individuell utbildningsplan 
 • Nätverk för kunskap och inspiration
 • Utvecklingsvägar inom fler verksamhetsområden som LSS och i andra länder • Attendo grundades 1985. Vi är en trygg arbetsgivare med bland annat kollektivavtal, avtalsförsäkringar och möjlighet till kompetensutveckling. Karriärmål

 • Som ett av Sveriges ledande vårdföretag är Attendo en trygg arbetsgivare som erbjuder goda chanser att utvecklas och göra karriär. Många av våra verksamhetschefer har en gång börjat på Attendo som undersköterska eller sjuksköterska. 

 • Din individuella utvecklingsplan upprättar du tillsammans med din chef under medarbetarsamtalet som sker årligen. Tillsammans kommer ni fram till vilka verktyg och stöd du behöver för att kunna nå dina mål. 

 • Inom Attendo anordnas det regelbundet interna utbildningar och föreläsningar där du bjuds in att delta.

 • Utvecklingsprojekt: Förutom det operativa arbetet ser vi gärna att du är med och tar fram idéer till projekt och för att förbättra verksamheten.


 

Utbildning

 • I årliga medarbetarsamtal säkerställer vi att du har en individuell utbildningsplan 
 • På vårt intranät har du tillgång till vårt utbud av utbildningar och kurser 
 • Via vår utbildningsfond finns möjlighet att söka ersättning för kurslitteratur 


 

Ledarskap 

Nära ledarskap: Målet är i våra verksamheter att arbeta med ett nära ledarskap, som innebär att din chef ofta är på plats i verksamheten. 

Korta beslutsvägar: Tack vare en enkel organisationsstruktur med verksamhetschef, regionchef och ledning har vi korta beslutsvägar. 

Nöjda medarbetare: Vi genomför regelbundna medarbetarundersökningar för att hitta områden där vi kan utvecklas och bli bättre.  


 

Digitala arbetsverktyg

 • Mobil omsorg för planering av arbete, schemaläggning, rutiner
 • Mötesplatsen – vårt intranät. Här finner du rutiner, checklistor, information, nyheter och kan anmäla dig till utbildningar.
 • Inköpsportal – för att förenkla beställningar och inköp har vi byggt en inköpsportal av samma struktur som en webbshop. Här kan du via en enkel sida beställa det som behövs till din enhet. 
Hälsa och välmående

Alla tillsvidareanställda inom Attendo erbjuds: 
 • Friskvårdsbidrag på 2000kr/ år
 • Rabatt på medlemskap hos: Nordic Wellnes, Fitness24seven & Actic gym
Extra förmåner

Du som medarbetarna är vår viktigaste resurs. Därför vill vi erbjuda dig förmåner utöver den faktiska lönen. Förmånerna kan skilja sig beroende på anställningsform men nedan är exempel på extra förmåner: 

 • Tjänstepension
 • Personalerbjudanden: vi har förhandlat fram personalrabatter inom bland annat träning, hus och hem och resor. Dessa finner du på intranätet.
 • Friskvårdsbidrag
 • Färsk frukt, kaffe, te och vitaminer
 • Skobidrag - subvention av arbetsskor 
 • Utbildningsfond, som ger möjlighet att få bidrag till kurslitteratur 

Attendo är ett stort företag med många anställda. Vår gemensamma vision och våra värderingar för oss samman. 


Vår vision är: att stärka individen.


Våra värderingar - Kompetens, engagemang och omtanke - fungerar som riktlinjer för allt vi gör och hjälper oss att förverkliga vår vision.

Flera av våra undersköterskor har utbildats till värderingscoacher internt och leder värderingsarbetet regelbundet i verksamheterna.Vår vision är att: stärka individen. Tillsammans med våra värderingar,  - Kompetens, engagemang och omtanke - fungerar den som riktlinje för allt vi gör.

Ambitiöst och strukturerat kvalitetsarbete

Attendo har från början varit ledande i kvalitetsutvecklingen för att skapa en bättre omsorg. Mycket av det som tas för givet i svensk omsorg idag, som social dokumentation, kontaktmannaskap och ”egen tid” har Attendo varit med och utvecklat.

Alla vi som arbetar inom Attendo är involverade i kvalitetsarbetet. Vi har kvalitetsutvecklare på ledningsnivå och kvalitetssamordnare i varje verksamhet. Varje månad har vi kvalitetsmöten. 

Här kan du läsa mer: Kvalitet i Attendo  


Attendos arbetssätt: Din Egen Tid (DET) 

Vi på Attendo har utvecklat ett eget arbetssätt som säkerställer att vi alltid vet vad varje enskild omsorgstagare behöver för att trivas, må bra och ha en meningsfull vardag. 

Din Egen Tid handlar om att arbeta utifrån: 

 1. Den nationella värdegrunden 
 2. Ett personcentrerat förhållningssätt 
 3. Ett hälsofrämjande förhållningssätt 

Genom att arbeta utifrån en gemensam värdegrund och i en personcentrerad vårdmiljö stärker vi individen och gör det lättare för varje omsorgstagare att få en meningsfull vardag på sitt sätt. 


Mindre administration - mer vård och omsorg

Vi ger dig moderna arbetsverktyg och professionell support inom allt från HR-frågor till kvalitetsarbete och arbetsrutiner. På så sätt kan du lägga mer tid på vård och omsorg och mindre tid på administration.För att våra kunder ska få behålla den livsstil de alltid haft har vi utvecklat livsstilsboenden med olika inriktning, såsom trädgård, sport eller hälsa. 


Livsstilsboenden - kombinera ditt arbete med ditt intresse

Vi värnar om att våra kunder ska få behålla den livsstil som de alltid haft. Därför har vi utvecklat flera ”livsstilsboenden”. Idag har vi tre olika inriktningar: Kultur & Nöje, Sport & Spa eller Utevistelse & trädgård. För dig med ett musikintresse eller en kärlek till trädgården kan dessa boenden vara en möjlighet att kombinera arbete och intresse! 

Här hittar du alla våra livsstilsboenden: Attendo.se/livsstilsboende


"God mat" - vår satsning på mat som lagas på plats 

Under 2019 kommer Attendo att mer intensivt lansera konceptet "God mat" på våra enheter. Tanken är att mer mat ska lagas på plats ute i verksamheterna, något som har visat sig leda till högre kundnöjdhet.  

Attendo är en stor arbetsgivare med många möjliga karriärvägar och yrkesroller. Nedan är några av de roller som vi regelbundet söker nya duktiga medarbetare till. 


Sjuksköterska

Som sjuksköterska på Attendo är du en värdefull nyckelperson i företaget och har en arbetsledande roll. Du arbetar nära din chef och är med och påverkar utvecklingen av din verksamhet. Förutom det operativa arbetet är du med och tar fram idéer till projekt och leder dessa för att förbättra verksamheten.  
Undersköterska

Som undersköterska på Attendo arbetar du nära människor som är i behov av vård och omsorg. Du hjälper till med vardagliga bestyr, personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt, handling och att ge medicin. Du kan du arbeta hos äldre som bor kvar hemma inom hemtjänsten eller på något av våra äldreboenden. Vi har även hemsjukvård.


Fysioterapeut/arbetsterapeut

Som fysioterapeut eller arbetsterapeut inom Attendo har du ett omväxlande arbete. I ditt uppdrag ingår att både självständigt och tillsammans med kolleger och övriga yrkeskategorier ansvara för bedömningar, åtgärder, dokumentation och handledning. 

Arbetet består av både insatser riktade direkt till våra kunder och handledande insatser för enheternas personal. 
Verksamhetschef

I rollen som verksamhetschef ska du självständigt driva och leda verksamheten mot uppsatta visioner och mål. Du både vårdar och utvecklar relationerna med din personal, myndigheter, organisationer, kunder och deras närstående. Till ditt stöd har du regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR- avdelning. 

Som verksamhetschef ingår du i den regionala ledningsgruppen och du rapporterar direkt till regionchefen.


Stab 

På Attendos huvudkontor finns roller inom såväl kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR- avdelningen. Här har du möjlighet att vara med och driva och utveckla ett av Sveriges största vård- och omsorgsföretag. Vi arbetar hela tiden för att ge utmärkt service både till kollegor och kunder. Attendo är en platt organisation där vi tar snabba beslut och vårt arbete går alltid ut på att stärka individen. 

Attendo grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Attendo har från början varit ledande i kvalitetsutvecklingen för att skapa en bättre omsorg.

Vi är en trygg arbetsgivare med bland annat kollektivavtal, avtalsförsäkringar och möjlighet till kompetensutveckling. Hos oss finns goda chanser att utvecklas och göra karriär. Många av våra verksamhetschefer har en gång börjat på Attendo som undersköterska eller sjuksköterska.  
Snabba fakta

 • Verksamhet: Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg. Denna bredd kan ge medarbetare fler utvecklingsvägar. 
 • Organisationsform: Privat företag 
 • Storlek: Attendo har över 24 000 medarbetare och är lokalt förankrat med över 700 verksamheter i mer än 200 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Vill man så finnas möjlighet att jobba t.ex. i Norge eller på en annan ort i Sverige. 
 • Arbetskläder? Ja
 • Kollektivavtal? Ja

Här finns vi

Kontakt

Besöksadress huvudkontor:

Vendevägen 85A, Danderyd, Stockholm

Är du nyfiken på oss som arbetsgivare? 

Hör av dig till vår centrala rekryteringsenhet: 

E-post: cr@attendo.se

Du kan också läsa mer om oss här: 

www.attendo.se

www.attendo.no

www.attendo.dk

www.attendo.fi

www.attendo.se/jobba-hos-oss 


Sociala medier

Lediga tjänster