Dela

Alingsås kommun

Välkommen till Alingsås! Hos oss möts du av engagemang, öppenhet och respekt.  

Vi är övertygande om att olikheter skapar en bättre och mer dynamisk verksamhet. Här ger vi dig utrymme för dialog, delaktighet och kreativitet.  

Som kommun som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka.  

Tillsammans skapar vi Alingsås! 

Karriärmål
Hälsa
Förmåner


Karriärmål

 • Administrativa roller: Du som är bra på att planera och styra upp kan söka en administrativ roll, som samordnare eller bemanningsassistent. Här får du jobba med sådant som fakturahantering och schemaläggning, helt avgörande för att kunna erbjuda bra omsorg.   
 • Chefsroll: I Alingsås kommun tror vi på ett nära, aktivt och tillitsbaserat ledarskap där drivkraften i arbetet kommer inifrån medarbetarna själva. Vi har ett gemensamt mål och det är att skapa värde och bidra till livskvalité för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Alingsås kommun satsar på dina karriärsmål och erbjuder möjligheter till fortbildning och utveckling. Om du inte har en ledande roll idag erbjuder vi möjligheten att delta i ett chefskandidatprogram som vi kallar för framtidens ledare i syfte att ta tillvara på potentialen i vår egna organisation.  
 • Intern rörlighet: Alingsås kommun har tagit del av Göteborgsregionens karriärsmodeller och genom denna modell finns det goda möjligheter att påverka din egna karriär inom vård och omsorg. Hälsa

 • Friskvårdsbidrag: Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag på upp till 1500kr. Detta kan du använda om du exempelvis spenderar fritiden på gymmet, simmar eller uppskattar massage. 
 • Företagshälsovård: Inom företagshälsovården arbetar läkare, beteendevetare, sjuksköterska och sjukgymnast/ergonom. Företagshälsovårdinsats beställs av din chef och huvudregeln är att åtgärden och/eller besvären ska vara relaterade till dina arbetsuppgifter eller din arbetsplats. Förmåner

Vår ambition är att ta hand om dig så du kan ta hand om våra verksamheter. Därför har vi tagit fram förmåner för dig både på och utanför arbetsplatsen. 

 • Semesterväxling: Hos oss får du möjlighet att växla ditt semestertillägg mot fler semesterdagar.  
 • Föräldraledighet: När du blir förälder har du enligt lag och avtal rätt att förkorta din arbetstid och till föräldrapenningstilägg som motsvarar 10 % av lönebortfallet. 
 • Försäkring: Det är viktigt för oss att du känner dig trygg på arbetet och som anställd i kommunen har du ett försäkringsskydd om du exempelvis skadats i arbetet eller blir sjuk. 
 • Pension: Du tjänar in tjänstepension som anställd hos oss. En kollektivavtalad pension som kompletterar den lagstadgade pensionen och som alla omfattas av. 

 • Individuell rådgivning: Du får också möjlighet till individuell rådgivning om löneväxling till pension. 


Ledighet och flexibel arbetstid

 • Flexibel arbetstid: Om du ska prestera på topp behöver du också tid för återhämtning. Det är viktigt att kunna balansera yrkesliv och privatliv, därför kan vi erbjuda möjlighet till flexibel arbetstid för flertalet yrkesgrupper. 

 • Semesterdagar: Du har rätt till 25 semesterdagar per år när du är anställd hos oss. När du fyller 40 år ökar antalet till 31 stycken och när du fyller 50 år kan du nyttja totalt 32 semesterdagar per år. Du kan även varje år välja att växla in ditt semesterdagstillägg för att få ytterligare 5-6 semesterdagar. 

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Inom våra vård- och omsorgsverksamheter arbetar vi med människor, för att se till att de får en meningsfull vardag och en god omvårdnad. De människor du möter varierar i ålder, i färdigheter och vad de har för omsorgsbehov. Vi finns där behovet finns vilket innebär både inne i stan och på landet i hela Alingsås kommun. Vi arbetar dag, kväll, helg och även natt.

 • Verksamheter: hemtjänst, äldreboende, LSS, personlig assistans

 • Storlek: ca 1 400 tillsvidareanställda, ca 700 timvikarier
 • Organisationsform: Kommun
 • Kollektivavtal: Ja
 • Friskvårdsbidrag: Ja, som timvikarie får du friskvårdsbidrag baserat på hur mycket du arbetar.


Här finns vi

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att höra av dig!

Rekryteringsenheten

0322 - 61 60 00
rekrytering@alingsas.se


Besök Alingsås kommuns hemsida

Sociala medier

Lediga tjänster

Skicka en spontanansökan