Tipsa om jobbet

Kock till Ekhaga i Onsala

Yrke: Kock Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Lön: Individuell lönesättning Sök jobbet senast: 30 oktober 2025

Nu söker vi på Ekhaga vård- och omsorgsboende i Onsala dig som är en engagerad kock till ett långtidsvikariat. Hos oss får du arbeta i en hemtrevlig och trygg miljö där måltiden är en viktig del av dagen.

  • Utbildning för att du ska lyckas: Genom vår utbildningsverksamhet Lära får du tillgång till gedigen introduktion, utbildningar och utvecklingsprogram.
  • Trygga villkor och flera förmåner: Vi erbjuder kollektivavtal och en förmånsportal med ett stort antal rabatter och erbjudanden.
  • Ledarskapsutbildade chefer: Vår absoluta ambition är att alltid erbjuda dig en coachande och stöttande chef som jobbar tillsammans med dig i vardagen.
  • En av Sveriges bästa arbetsgivare: Under flera år har vi rankats högst i omsorgsbranschen enligt en oberoende mätning, det märks i din vardag. Läs mer här.

      Köket på Ekhaga lagar måltider till både Ekhaga och systerboendet Vickan – totalt cirka 250 portioner om dagen. Som kock planerar, lagar och serverar du näringsrik och god mat från frukost till middag, inklusive specialkost. Du arbetar nära kollegor i köket och bidrar till en trygg och trivsam måltidsupplevelse för de äldre.

      Hos oss är måltiden en av dagens viktigaste stunder. Vi arbetar enligt konceptet Mat som hemma, där vi vill att maten ska smaka hemlagat, dofta gott och serveras i en miljö som skapar matglädje och gemenskap.

      Tjänsten är ett vikariat till och med 30 september 2026, med möjlighet till förlängning. Arbetstiderna är dagtid, vardagar och helger enligt schema. 

      Välkommen till vår värld!
      I Vardaga är målsättningen tydlig: Vi ska göra världen lite bättre, en människa i taget. Vår kultur genomsyras av värderingarna respekt, enkelhet, ansvar och kunskap – och får oss alla att dra åt samma håll. Här kan du läsa om vårt värdegrundsarbete



      Vi söker dig som är utbildad kock, studerar till kock eller har motsvarande erfarenhet – och ett stort intresse för att laga god mat med kvalitet och omtanke.

      Du har goda kunskaper i svensk husmanskost och är trygg i att hantera specialkost och anpassa måltider efter individuella behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av att laga mat inom äldreomsorg eller storkök.

      Du arbetar självständigt, men trivs också i samarbete med andra. Du är lösningsorienterad, nyfiken och tycker om att utvecklas i din roll. Som person är du positiv, prestigelös och har lätt för att ta egna initiativ. Du har ett öga för detaljer och tycker om att göra det lilla extra för att skapa matglädje, trivsel och välbefinnande för de boende.

      Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, är ett krav.

      Erfarenhet från äldreomsorg eller storkök är meriterande. 

      Vi tror att du: 

      • brinner för att laga näringsrik, god och anpassad mat

      • har god kännedom om livsmedelslagstiftning, egenkontroll och specialkost

      • är självgående, strukturerad och har ett gott bemötande.  

      Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du delar våra värderingar:  respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.




      Övrigt
      Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

      Ekhaga är ett charmigt vård- och omsorgsboende som ligger i Onsala. Här arbetar engagerad och kunnig personal med äldre som drabbats av somatisk sjukdom eller demenssjukdom.

      Måltiderna är en viktig del av vårt helhetstänk kring välbefinnande.

      Vår fina utemiljö skapar förutsättningar till att vi tillbringar mycket tid utomhus under våren och sommaren. På vår innergård ordnar vi med festligheter och sociala aktiviteter tillsammans med andra.

      Demenscertifiering
      Vi är ett demenscertifierat boende, vilket betyder att alla vi som arbetar här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin.

      Fast schema
      Vi tillämpar fasta scheman som repeteras. Du som medarbetare har möjlighet att påverka din egen arbetstid i samråd med kökschefen. Alla arbetar varannan helg och har 37 timmars vecka vid heltid. Vi lägger schema för 10 veckor i taget.

      Gruppchef/kökschef
      Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

      Läs mer om Ekhaga på Seniorval.

      • Organisationsform: Företag. Boendet drivs av Vardaga som är en del av Ambea. Inom Ambea finns även utbildningsorganisationen Lära samt Nytida som arbetar med stöd för den som har psykosocial problematik eller funktionsnedsättning. Som medarbetare på Vardaga kan du röra dig mellan våra enheter. 
      • Driftsform: Entreprenad
      • Storlek: 94 lägenheter, 6 avdelningar

      Här finns vi

      Kontakt

      Ekhaga

      Mariedalsvägen 3, Onsala


      Har du frågor om tjänsten? Hör av dig!

      Kaj Widberg, kökschef
      076-003 25 14
      [email protected]

      Ruddi Porsgaard, verksamhetschef
      076-003 25 00
      [email protected]


      Facklig kontakt

      Kommunal
      kommunal.se


      Besök Vardagas webbplats

      Sociala medier

      Räkna ut resväg

      Mer om oss

      Läs mer om Vardaga

      Ansök nu