Dela

Vardaga

Vi är i ständig utveckling och söker dig som vill växa med oss – tillsammans gör vi världen lite bättre, en människa i taget! 

Hos oss får du engagerade kollegor, duktiga chefer, utbildningar, karriärmöjligheter samt flera förmåner. 

Karriärmål
Förmåner
Ledarskap
Digitala verktyg
Utbildning
Mångfald

 • Utbildning: Hos oss får du utbildning som ger dig stöd i ditt dagliga arbete via vår egen utbildningsorganisation Lära.
 • Förmånsportal med rabatter: Köp till exempel biobiljetter och resor med kollektivtrafik till bra priser.
 • Nära ledarskap: Vi satsar på gruppchefer som coachar och jobbar tillsammans med teamen i det dagliga arbetet.
 • Tydliga arbetssätt och rutiner: Som underlättar och ger dig stöd i ditt arbete.
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter: Vi är en stor organisation som kan erbjuda många utvecklingsvägar. Väx med oss! Som medarbetare på Vardaga har du tillgång till en mängd kurser och
utbildningar genom vår egen utbildningsorganisation Lära


Karriärmål

Du kanske vill bli bättre på det du gör idag, få specialistkunskaper, göra karriär som chef eller vara med och utveckla en ny omsorgsmetod? Vi erbjuder många  karriärmöjligheter. 

 • Chefsroller: Ett viktigt mål inom Vardaga är att 7 av 10 chefer ska utvecklas och rekryteras internt år 2021. 
 • Utvecklingsprojekt: Vardaga driver många spännande utvecklingsprojekt, som leds av oss inom organisationen. Exempel kan vara nya omsorgsmetoder eller ny teknik. 
Förmåner

 • Förmånsportal ”Ambea för mig”: Här får du erbjudanden om rabatter på exempelvis kollektivtrafik, matkassar på nätet och biobiljetter. Många av dessa erbjudanden kan även komma din familj tillgodo.
 • Friskvårdsbidrag: Du får ett årligt friskvårdsbidrag. 
 • Skobidrag: Du får ett årligt skobidrag.

Du omfattas självklart av kollektivavtal med tjänstepension.
Ledarskap 

Ett inspirerande ledarskap och bra stöd tror vi är avgörande för att trivas och utvecklas på jobbet. 

 • Gruppchefer: Vi satsar på gruppchefer som coachar och jobbar tillsammans med teamen i det dagliga arbetet. 
 • Ledarskapsutbildningar: Inom Vardaga får chefer löpande ledarskapsutbildningar och vi utvärderar vårt ledarskap årligen.
 • Visselblåsarfunktion: Vi värnar en öppen och sund kultur där alla medarbetare kan och vill rapportera avvikelser. Vi har en extern visselblåsarfunktion dit medarbetare anonymt och konfidentiellt kan anmäla missförhållanden.
Utbildning

Vi vill utveckla branschens bästa medarbetare, och ge dig kollegor som har hög kompetens och kunskapsnivå. 

 • Utbildning via Lära: Genom vår utbildningsorganisation Lära får du och ditt team gå kurser och utbildningar som ger dig ett stöd i ditt dagliga arbete. Exempel på utbildningar är vårdhygien, bemötande vid demenssjukdom, palliativ vård och ergonomi. 
Digitala verktyg

Rätt digitala verktyg förenklar dina dagar och ger mer tid till omsorg.

 • Just nu digitaliserar vi dokumentation och läkemedelssignering ute i verksamheterna.
 • Vi driver projekt för att se vad som går att digitalisera i äldreomsorgen där endast fantasin kan begränsa utvecklingen. Självklart leds utvecklingsprojekten av duktiga medarbetare från Vardaga, som brinner för ny teknik. Kanske är det du?
Mångfald

Vardaga vill verka för ökad integration och bidra till att förebygga utanförskap i samhället. Vi driver ett flertalprojekt för att erbjuda praktik, utbildning och anställning för personer som nyligen flyttat till Sverige. De personer som deltar läser svenska parallellt och får även chans att träna språket på sin arbetsplats. Här kan du läsa om språkkursen i mobilen som ger bättre svenskkunskaper.

Det är en styrka att vi har så många språk och bakgrunder hos oss, det skapar ett utbyte som jag inte vill vara utan.” - Markus Starck, handledare.

En intervju med Markus och hans kollega Pernilla Nilsson om deras framgångsrika mångfaldsarbete på Söndagsgården i Farsta hittar du här.

På vissa av våra äldreboenden samarbetar vi med Nytida som jobbar med personer med funktionshinder. Se gärna en film om det samarbetet här.

Vi satsar helhjärtat på att du ska omges av engagerade medarbetare, god gemenskap och närvarande ledare som deltar i det dagliga arbetet. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Som medarbetare får du tillgång till extra förmåner och många utvecklingsvägar. Kanske vill du växa i din roll, eller testa något helt nytt? 

Vårt sätt att ge omsorg
Vår omsorg utgår ifrån det vi kallar Den goda dagen. Varje dag ska kännas meningsfull och innehållsrik, både för de boende och för dig som medarbetare. På Vardaga är måltiden och doften av matlagning viktiga inslag som skapar välmående och trivsel. Vi tillreder mat och bakar regelbundet på våra boenden. 

En trygg arbetsplats 
Vi har stark samverkan med fackliga organisationer. Idag har vi fyra arbetstagarrepresentanter i vår styrelse. Trygghet och trivsel avspeglas i våra medarbetarenkäter, där vi årligen utvärderar vår arbetsmiljö. Vi gör även flera andra årliga utvärderingar av vår arbetsmiljö.

Regelbundna medarbetarundersökningar
Var sjätte vecka följer vi upp trivsel och arbetsmiljö för varje arbetsgrupp, via vår digitala lösning Teambarometern. Chef och medarbetare arbetar sedan igenom resultatet för att stärka de positiva delarna och hitta bra lösningar för att öka trivseln. 

Att arbeta som sjuksköterska hos oss
Vi på Vardaga bad våra 180 sjuksköterskor att lista sina bästa argument för att jobba hos oss. Det här är vad de kom fram till.
Utsedda till en av Sveriges bästa arbetsgivare
2021 deltog vi även i en medarbetarundersökning där svaren från våra medarbetare rankades mot andra arbetsgivare i Sverige. Vi är så glada att vi i det sammanhanget blev utnämnda som en av Sveriges 50 bästa arbetsgivare. 


 • Organisationsform: Företag. 
 • Vardaga är en del av Ambea. Inom Ambea finns även utbildningsorganisationen Lära samt Nytida som arbetar med stöd för den som har psykosocial problematik eller funktionsnedsättning. Som medarbetare på Vardaga kan du röra dig mellan våra enheter. 
 • Storlek: Ca 80 enheter 
 • Kollektivavtal? Ja
 • Arbetskläder? Ja

Här finns vi

Sociala medier

Lediga tjänster

Bevaka jobb