Möt en grupp chefer som är med och formar framtidens äldreomsorg, en bransch som erbjuder många möjligheter att göra karriär. Här får du möjlighet att lära känna chefer från olika nivåer inom äldreomsorgen, inklusive gruppchefer, enhetschefer och en socialchef som har det övergripande ansvaret inom en kommun. Gemensamt för dem alla är deras kommunikativa, drivna och engagerade natur samt deras önskan att inspirera fler att ta steget in i ledarskapsrollen.
Paulina är uppvuxen i Södertälje och valde efter gymnasiet att utbilda sig till socionom. Hon har sedan sin examen 2014 arbetat inom flera fält inom sin profession och har både varit biståndsbedömare vid myndigheten äldre, arbetat mot våld och även testat på att vara handläggare för barn och ungdom. När hon varit yrkesverksam ett par år kände Paulina att hon ville utvecklas i sin karriär och ta på sig mer ansvar.
Susanne Hill gjorde ett karriärbyte mitt i livet och allt började med ett sommarvikariat inom Gislaved kommuns äldreomsorg 2004. Hon trivdes direkt och har sedan dess gått från att vara en outbildad vikarie till att utbilda sig till undersköterska, planerare till att idag sitta som enhetschef för en hel hemtjänstgrupp. Möjligheten att ansöka om tjänsten som enhetschef uppstod i samband med en omstrukturering av ledningsstrukturen inom Gislaveds kommun. För att införa ett närmare och mer effektivt ledarskap valde man att rekrytera medarbetare internt och erbjuda dem utbildning för att förbereda dem inför sina nya roller.
Isabella Piva Hultström är sjuksköterskan som gjort karriär inom vård och omsorg! Idag sitter hon som Leksands kommuns nya socialchef och leder närmare 600 medarbetare och vikarier. Hennes förmåga att driva förändring och förmå människor runt sig att växa har genomsyrat hela hennes yrkesliv. Isabella inledde sin karriär som undersköterska, sedan operativ sjuksköterska, verksamhetschef i Kungsör och idag är hon socialchef.
Asra Aman-Ali var säker på sin sak redan som ung, hon ville satsade på vårdyrket genom att studera till undersköterska. Efter sin utbildning på vård- och omsorgsprogrammet började hon arbeta inom Vardaga. Idag är hon sedan många år gruppchef. Här berättar Asra vad som driver henne och hur hon ser på sin roll som gruppchef.
Pernilla Yngve är en rutinerad undersköterska som sedan studenten 1990 har vigt sitt yrkesliv till äldreomsorgen. Hon arbetar på Vardagas verksamhet Vifolkagården i Mantorp och sedan 2009 har hon haft rollen som gruppchef. Här berättar hon om vilka uppgifter hon har och hur hennes långa erfarenhet hjälper henne i sin chefsroll.
Gabriela studerade till sjukgymnast eftersom hon såg det som en möjlighet att förändra och göra livet bättre för människor. När hon för 17 år sedan mötte kärleken hamnade hon i Södertälje. Hon lärde sig svenska snabbt och började arbeta som personlig assistent innan hon hittade hem i hemtjänsten, först som vikarie och nu som resultatenhetschef.
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev så får du tips, eventinbjudningar, och erbjudanden! Missa inte det.