Dela

Vårgårda kommun

Tillsammans skapar vi den bästa dagen, varje dag, för invånarna i Vårgårda kommun!

I våra verksamheter har du den viktiga uppgiften att, tillsammans med engagerade och stöttande kollegor, ge trygghet, glädje och underlätta i vardagen för äldre personer i Vårgårda. Ett utmanande och omväxlande jobb som är perfekt för dig som är flexibel, gillar att arbeta med människor och vill ha ett jobb där du får göra skillnad. 

Vi erbjuder dig utveckling inom din yrkesroll, möjlighet till vidareutbildning och tillgång till moderna arbetsverktyg.

Karriärmål
Förmåner
Ledarskap
Digitala verktyg
Utbildning

Karriärmål

Att arbeta inom vård och omsorgen i Vårgårda innebär flera möjligheter för din karriär och utveckling. Det är en framtidsbransch där du kan utvecklas, utmanas och testa nytt tillsammans med oss. Det finns flera olika karriärvägar och fördjupningsområden. Genom att få upp ögonen för alla de olika roller och specialområden som branschen erbjuder kan du hitta just din specialisering att fördjupa dig inom. 

 • Ombudsroller: Som undersköterska kan du bli ombud för ett specifikt område, till exempel kost, inkontinens eller hjälpmedel. Du ansvarar för och ser till att följa upp samt kan svara på frågor och stötta dina kollegor inom ditt område.
 • Instruktörsutbildning: Du kan bli instruktör och ansvara för att utbilda dina kollegor i inom exempelvis hjärt- och lungräddning. 
 • Administrativa uppdrag: Är du bra på administrativa uppgifter kan du som omsorgspersonal bli schema-ansvarig i hemtjänsten. Du får utbildning och tilldelas behörighet i systemet Time Care där du under 1-2 dagar lägger scheman för varje schemaperiod utifrån verksamhetens behov och medarbetares önskemål. 
 • Undersköterskor som samordnare: Som undersköterska har du möjlighet att avancera till att bli samordnare med ett administrativt ansvar i verksamheterna. Vi har fyra samordnare i äldreomsorgen som alla är utbildade undersköterskor med praktiskt erfarenhet av vårdyrket. Utbildning

Förutom att få en bra introduktion erbjuder vi även andra möjligheter om du vill utvecklas inom din yrkesroll eller vidareutbilda dig. 

 • Introduktion: För du ska få en bra start och känna dig trygg i dina arbetsuppgifter får du en introduktion. I den ingår information som du behöver om våra arbetssätt och rutiner, introduktion i dokumentationsprogram och delegering för medicinering. Vi anpassar introduktionen utifrån din kunskaps- och erfarenhetsnivå.

 • Vidareutbildning för omsorgspersonal via Vux: Du har möjlighet att vidareutbilda dig hos oss via Vuxenutbildningen. Till hösten 2022 erbjuder vi kurserna psykiatri och gerontologi/geriatrik, 100 hp. Du anmäler ditt intresse till din chef!Ledarskap

Vi jobbar aktivt med ett nära ledarskap, därför är cheferna alltid närvarande och tillgängliga i våra verksamheter. Vi har högt i tak och uppmuntrar dig som medarbetare att komma med synpunkter och förslag på förbättringar.

 • Ledarskapsutbildning: Ett pilotprojekt är i uppstartsfas för att ta fram en gemensam ledarskapsutbildning för alla våra chefer. Syftet är att vässa ledarskapet, få en gemensam syn på hur det ska utformas och på sikt upptäcka och ta till vara på framtida ledare.Digitala verktyg

I Vårgårda ser vi ett värde i att använda digitala verktyg och välfärdsteknik. Genom att använda digitala verktyg i våra verksamheter frigör vi tid från administration och kan lägga mer tid på personlig omsorg och service.

 • Visible Care: Vi är i uppstartsfas med att använda mobilappen Visible Care som erbjuder stöd med instruktionsfilmer för olika arbetsmoment.
 • Sensorer för kameratillsyn: Två avdelningar på Kullingshemmet har sensorer med kameratillsyn för att öka tryggheten för de omsorgstagare som exempelvis har behov av nattillsyn. Omsorgstagaren och chef kommer överens om vilka tider som personalen ska titta till. Sensorerna larmar till personal.
 • Talmoduler: Ett trygghetslarm där omsorgstagaren trycker på en knapp och kan sedan kommunicera direkt med personal i ett samtal.
 • Nyckelfria lås: Vi håller just nu på att införa nyckelfria lås i hemtjänsten. Via en app öppnar vi enkelt dörrar vilket spar tid och ökar flexibiliteten i vår planering.  


Förmåner

Vi tar ansvar och du har trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Vi erbjuder även hälsofrämjande och andra bra förmåner som:

 • Friskvårdsbidrag: Alla fast anställda har ett friskvårdsbidrag om 1 000 kr/år.
 • Motionssim: Alla medarbetare erbjuds att en gång i veckan besöka kommunens simhall helt kostnadsfritt. 
 • Bidrag till Västtrafiks periodkort: Vårgårda kommun köper årskort av Västtrafik för alla medarbetare som anmäler sitt intresse. Du som medarbetare betalar sedan kortet genom ett automatiskt avdrag från din lön under tolv månader. Förmånen dras efter skatt och är inte skattepliktig. Erbjudandet gäller för dig som är tillsvidareanställd eller anställd under minst ett år.

Ett spännande och meningsfullt jobb - varje dag
Att jobba inom Vårgårdas vård och omsorg innebär att du, tillsammans med kollegor och chefer, ansvarar för att ge medborgarna i kommunen en god service och en omsorg av hög kvalitet

Det är ett viktigt och meningsfullt arbete som både är omväxlande och spännande. Hos oss får du uppleva fina möten, känna uppskattning och den oslagbara känslan av att göra skillnad i någon annans liv.

Med glädje och respektfullt bemötande skapar vi tillsammans den bästa dagen – varje dag. Detta gör vi genom att

 • välkomna nya idéer
 • arbeta tillsammans, inte bara samtidigt

 • genomföra det vi lovat.
Vem trivs hos oss?

Alla vi som arbetar här har olika personligheter, bakgrunder och intressen. Men det som förenar oss är det genuina intresset för andra människor och en vilja och ett driv att förbättra och förenkla vardagen för personerna vi hjälper.

Vi har ett positivt och glatt förhållningsätt och bemötande, både mot varandra i teamet och de personer vi finns till för. I verksamheterna har vi en stark gemenskap med många bekanta ansikten. Vi ställer upp för varandra, är flexibla, modiga och ser lösningar snarare än problem och hinder. Här nöjer vi oss inte med lagom, utan strävar alltid efter att göra det bästa!  

Känner du igen dig? Då kommer du att trivas hos oss!

 • Verksamheter: Äldreboenden, hemtjänst
 • Storlek: Cirka 185 medarbetare som ger stöd till cirka 360 medborgare
 • Organisationsform: Kommun
 • Kollektivavtal: Ja
 • Arbetskläder: Ja
 • Friskvårdsbidrag: Ja, för tillsvidareanställda 
 • Rätt till heltid: Ja, för tillsvidareanställda. Möjlighet till deltid.Här finns vi

Kontakt

Besöksadress

Kungsgatan 45, Vårgårda


Har du frågor, tveka inte att höra av dig!

0322 - 60 06 00
kommunen@vargarda.se


Besök Vårgårda kommuns webbsida

Sociala medier

Lediga tjänster

Skicka en spontanansökanTack! Vi har tagit emot din ansökan. Du får mail med mer information inom kort.