Annonsera

Dela lycka!

”Det skämtas en hel del!”

Amin Dovlati och Mike Oscarsson är kollegor i Stenungssunds kommunala hemtjänst. Här berättar de om relationerna i deras team och hur de delar lycka på jobbet.

Kollegor i hemtjänsten i Stenungsund

Hur är känslan i ert team?

– Det är prestigelöst och enkelt att samarbeta med de flesta. Det är ett självständigt jobb, men samtidigt finns kollegorna bara ett samtal bort. Vi checkar ofta av med varandra och hjälps åt när det behövs, säger Amin.

–Jag har en oerhörd respekt för mina kollegor och vi har en tillit till varandra som gör mig trygg och att jag trivs väldigt bra. En stark gemenskap, säger Mike och fortsätter

– Ibland känner man sig osäker med en ny omsorgstagare eller ett nytt moment och då finns det alltid någon att bolla det med.

Vilken typ av relation har ni till era kollegor?

- Man kommer varandra väldigt nära. Jag har funderat på varför och tror att det har att göra med att vi i våra arbetsuppgifter har ett stort ansvar, vi finns för personer som kan vara väldigt sjuka. Det blir naturligt och viktigt att ventilera sina känslor med kollegorna, och då kommer man varandra nära.

– Jag kan bara hålla med, och jag umgås privat med flera kollegor. Som helhet är det ett väldigt bra gäng som jobbar hos oss, lägger Amin till.

”Vi har en stark gemenskap!”

Har ni roligt på jobbet?

– Du ger mycket i jobbet med människor så det är rätt skönt att få koppla av på rasten. Det skämtas en hel del!, säger Mike och skrattar

– Vi brukar hitta på grejer ihop. På sommaren kan vi gå och bada på rasten, vi har ju turen att få jobba nära havet! Vi brukar ju ibland även gå ut på restaurang på lunchen, tillägger Amin

Vad vill ni säga till de som funderar på att sommarjobba i äldreomsorgen?

– Har man ett intresse för människor och vill jobba med något som ger väldigt mycket tillbaka så är det här rätt ställe. Du får finnas till för andra och förgylla deras liv. När jag sökte till hemtjänsten visste jag inte att jag skulle trivas och gilla jobbet så mycket som jag gör. Nu har det plötsligt gått nio år sedan jag tog klivet och började som vikarie, säger Mike och Amin fyller på

– Jag tycker att alla borde testa någon gång, man lär sig mycket. Du får både lära dig att samarbeta och jobba självständigt. Du blir bra på att ta det lugnt, lära dig lyssna och anpassa dig till situationer. Ta chansen!

Briljera på jobbet

Tips och trix för att briljera på jobbet

"Egenskaper jag haft nytta av"

Sjuksköterskestudenten och sommarvikarien Linnéa