Annonsera

Du kommer få uppleva

Din mötesguide

Jobba i äldreomsorgen i sommar!

Ansök idag
Din mötesguide, hjärna
Micael Dahlen

Känn lycka!

Möt lyckoforskaren
Micael Dahlén

Mustafa äldreomsorg hemtjänst AdeoCare

Ge lycka!

Möt Mustafa som jobbar i hemtjänsten

Kollegor i hemtjänsten

Dela lycka!

Möt kollegorna Mike och Amin

Vi söker dig som kan briljera i möten. Kanske har du egenskaper som empati, tålamod, positiv attityd och respekt. Mvh Äldreomsorgen

Eftertraktade egenskaper 

Detta söker vi
Linnea ger tips om äldreomsorg och äldreboende

"Egenskaper jag haft nytta av"

Sjuksköterskestudenten och sommarvikarien Linnéa

Läkarstudent som jobbar i äldreomsorgen

"Du måste tycka det är spännande att möta människor"

Anna-Maria, läkarstudent och sommarvikarie

Chef i äldreomsorgen

Min drömkandidat är...

Nadja, bitr. enhetschef och Årets inspiratör 2018

Hemtjänstkund

Min drömvikarie är...

Torbjörn, hemtjänstkund

Vi hjälper dig

Din mötesguide
Mötesguidenstar-01star-02star-03star-04star-05

Vi förbereder dig för lyckade möten!

Ansök idag
Psst!

Vanliga frågor

Varför äldreomsorgen?

I äldreomsorgen är ingen dag den andra lik, du får vara kreativ och självständig. Här upplever du fantastiska möten och får andra att må bra. Äldreomsorgen är en framtidssektor, med stora möjligheter att utvecklas och göra karriär. Service, omvårdnad, kommunikation, aktivitet, hälsa och ledarskap. Äldreomsorgen erbjuder det mesta. Här kan du utvecklas i en riktning som intresserar dig.

Vad behöver jag kunna?

Var intresserad av människor, lösningsinriktad, lyhörd och ha sinne för service. Du ska trivas med att ta stort ansvar, vara social och noggrann. Du ska gärna vara undersköterska, sjuksköterska eller vårdbiträde, men det är inte alltid ett krav. Med rätt egenskaper kan du få chansen att arbeta i äldreomsorgen även utan utbildning eller tidigare erfarenhet. Många arbetsgivare ger grundläggande utbildning och introduktion när du börjar. Trivs du så kan du också utbilda dig vidare!

Hur är arbetsmiljön?

Precis som i alla branscher varierar både arbetsmiljö och kultur mellan olika arbetsplatser och arbetsgivare. När du söker jobb, fråga om dina villkor, vilket stöd du får och hur arbetsgivaren arbetar för att du och dina kollegor ska trivas och må bra. I nuvarande läge med spridning av coronaviruset i samhället så fråga din arbetsgivare hur de hanterar detta i relation till arbetsmiljön. Det finns många bra arbetsplatser, var påläst och gör ett aktivt val när du söker jobb. På Go-care.se kan du se och jämföra vad olika arbetsgivare erbjuder.

Vad innebär det att arbeta i äldreomsorgen?

Det finns många olika roller! Men om du jobbar i själva omsorgen så ger du stöd till äldre personer som behöver hjälp med saker i sin vardag. Ytterst är du, i rollen som vårdbiträde eller undersköterska, den som från dag till dag ser vad varje person behöver för att må bra just nu. I äldreomsorgen utvecklar du din förmåga att förstå människor och lösa situationer. Kompetenser som är efterfrågade i alla branscher. Du hjälper till med allt från vardagssysslor till omvårdnad. Du kan jobba i hemtjänst eller på äldreboende.

Vad tjänar jag?

<a href="https://ka.se/2020/03/09/medelloner-underskoterskor/">Här</a> kan du se en karta över snittlöner för bland annat undersköterska och vårdbiträde i olika delar av landet.

TACK