Hitta jobb
 • BLI OMSORGSSTJÄRNA

  Hampus Nessvold ställer frågor till omsorgs­stjärnorna Said och Lina!

  Se alla klipp

  "Alla borde börja med den här typen av jobb. Att träna sin mänskliga intelligens"  Läs mer här!

  STARKA ARGUMENT ATT VÄLJA VÅRD OCH OMSORG I SOMMAR 

   För dig som...

  • BLI OMSORGSSTJÄRNA

   Vad passar dig?

   En fördel med omsorgen är att du kan jobba inom många olika områden och verksamheter. Surfa runt här och få förståelse för vilka verksamheter som finns och hur det är att jobba inom funktionsstöd, äldreomsorgen eller socialpsykiatrin.

   SOMMARJOBBA MED DINA KOMPISAR!

   Vård och omsorg erbjuder 100 000 jobbmöjligheter. Hitta ett roligt och givande sommarjobb samtidigt som du spenderar sommaren tillsammans med dina kompisar. Var vill ni jobba?

   Hitta jobbTipsa en kompis

   VAD INNEBÄR EGENTLIGEN JOBBET?

   Det finns många fördomar om att jobba i vård och omsorg. Lyssna till dem som testat och vet.

   • BLI OMSORGSSTJÄRNA

    Vanliga frågor

    Här nedan listar vi svar på några av de vanligaste frågorna kring att jobba i vård och omsorg.

    Hur är arbetsmiljön?

    Precis som i alla branscher varierar både arbetsmiljö och kultur mellan olika arbetsplatser och arbetsgivare. Generellt sett är vård och omsorg en trygg bransch med schyssta anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Många arbetsgivare erbjuder också flera förmåner, goda karriärmöjligheter och flexibilitet. När du söker jobb glöm inte att fråga om dina villkor, vilket stöd du får och hur arbetsgivaren arbetar för att du och dina kollegor ska trivas och må bra. Det är bra att vara påläst och göra ett aktivt val av arbetsgivare när du söker jobb. På go-care.se kan du se och jämföra vad olika arbetsgivare erbjuder.

    Vad behöver jag kunna?

    För att trivas och göra ett bra jobb inom vård och omsorg är det bra om du är intresserad av människor, lyhörd, lösningsorienterad och serviceinriktad. Jobbet innebär ett stort ansvar och möten med många människor. Därför är det viktigt att du är ansvarstagande, social och noggrann. Med rätt inställning och egenskaper kan du få chansen att jobba utan tidigare utbildning eller erfarenhet från vård och omsorg. Många arbetsgivare ger grundläggande utbildning och introduktion när du börjar så att du känner dig trygg i din roll. Trivs du kan du utbilda dig vidare, till exempel till undersköterska eller sjuksköterska!

    Vad innebär det att arbeta i vård och omsorg?

    Det finns många olika roller inom vård och omsorg. Jobbar du i äldreomsorgen ger du stöd till äldre personer. Jobbar du inom funktionsstöd så ger du stöd till personer med funktionsnedsättning. Målet är att se till att varje person har det så bra som möjligt och en bra och fungerande vardag. Området är stort och du kan jobba i ett antal olika verksamheter, men i de flesta fall handlar ditt jobb om att hjälpa till med allt från vardagssysslor till omvårdnad. Du får ofta mycket uppskattning tillbaka och erfarenheter för livet och du får möjlighet att träna på egenskaper som kreativitet, flexibilitet, mod, empati och samarbetsförmåga. Värdefulla kompetenser oavsett framtida karriär!

    Vad tjänar jag?

    Timlönen ligger ofta mellan 120-180 kr, beroende på din tidigare erfarenhet och utbildning. Därutöver får du ett semestertillägg och OB-ersättning när du jobbar till exempel kväll, natt eller helg. <br /><br />Hur stor OB-ersättningen blir varierar utifrån vilka tider du jobbar. Under en vardagkväll kan du till exempel tjäna runt 23 kr extra i timmen och under en storhelg runt 114 kr extra i timmen, förutsatt att din arbetsplats har kollektivavtal. <br /><br />Fråga vad som gäller hos din arbetsgivare. I vissa fall kan du även få en bonus samt förmåner beroende på hur mycket du jobbar under sommaren.

    Varför vård och omsorg?

    I vård och omsorg är ingen dag den andra lik, du får vara kreativ och självständig. Det är ett jobb där det är lätt att trivas, må bra och där du aldrig har tråkigt. Arbetstiderna är flexibla och varierar ofta mellan jobb på dagar, kvällar, helger och ibland nätter vilket gör att du får stor frihet att utforma din fritid som det passar dig. Vård och omsorg är en framtidsbransch som ger maxade karriär- och utvecklingsmöjligheter. Här kan du utvecklas i en riktning som intresserar dig!

    FÖRBERED DIG INFÖR JOBBSTART

    Vi finns här och hjälper dig få de bästa förutsättningarna för att både ha roligt och briljera på jobbet. 

    VAR DRÖMMER DU OM ATT VARA I SOMMAR?

    Stranden, fjällen eller skärgården, eller bara få en chans att vara hemma? Vård och omsorg finns i hela Sverige, från de stora städerna till mindre orter och landsbygd. 

    Hitta jobb

    Gör QUIZ och se om du har rätt personlighet för vård och omsorg!

    Starta QUIZ

    I samarbete med