Intresseanmälan
"Alla borde börja med den här typen av jobb. Att träna sin mänskliga intelligens"  Läs mer här!
 • KREATIVITET Go care symbol
 • EMPATI Go care symbol
 • Teamwork Go care symbol
 • FLEXIBILITET Go care symbol
 • MOD Go care symbol
 • TÅLAMOD Go care symbol
 • ANSVAR Go care symbol

  STARKA ARGUMENT ATT VÄLJA ÄLDREOMSORGEN I SOMMAR

   För dig som...

  SOMMARJOBBA MED DINA KOMPISAR!

  Äldreomsorgen erbjuder 70 000 jobbmöjligheter. Hitta ett roligt och givande sommarjobb samtidigt som du spenderar sommaren tillsammans med dina kompisar. Var vill ni jobba? 

  Hitta jobbTipsa en kompis

  VAD INNEBÄR EGENTLIGEN JOBBET?

  Det finns många fördomar om att jobba i äldreomsorgen. Lyssna till dem som testat och vet.

  • KREATIVITET Go care symbol
  • EMPATI Go care symbol
  • Teamwork Go care symbol
  • FLEXIBILITET Go care symbol
  • MOD Go care symbol
  • TÅLAMOD Go care symbol
  • ANSVAR Go care symbol

   Vanliga frågor

   Här nedan listar vi svar på några av de vanligaste frågorna kring att jobba i äldreomsorgen.

   Hur är arbetsmiljön?

   Precis som i alla branscher varierar både arbetsmiljö och kultur mellan olika arbetsplatser och arbetsgivare. Generellt sett är äldreomsorgen en trygg bransch med schyssta anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Många arbetsgivare erbjuder också flera förmåner, goda karriärmöjligheter och flexibilitet. När du söker jobb, fråga om dina villkor, vilket stöd du får och hur arbetsgivaren arbetar för att du och dina kollegor ska trivas och må bra. Det finns många bra arbetsplatser, var påläst och gör ett aktivt val när du söker jobb. På go-care.se kan du se och jämföra vad olika arbetsgivare erbjuder.

   Vad behöver jag kunna?

   För att trivas och göra ett bra jobb inom äldreomsorgen får du gärna vara intresserad av människor, lyhörd, lösningsorienterad och serviceinriktad. Jobbet innebär ett stort ansvar och möten med många människor. Därför är det viktigt att du är ansvarstagande, social och noggrann. Med rätt inställning och egenskaper kan du få chansen att jobba inom äldreomsorgen utan tidigare utbildning eller erfarenhet från vård och omsorg. Många arbetsgivare ger grundläggande utbildning och introduktion när du börjar så att du känner dig trygg i din roll. Trivs du kan du utbilda dig vidare, till exempel till undersköterska eller sjuksköterska!

   Vad innebär det att arbeta i äldreomsorgen?

   Det finns många olika roller. Jobbar du i själva omsorgen så ger du stöd till äldre personer som behöver hjälp i sin vardag. Målet är att se till att varje person har det så bra som möjligt. Du kan jobba i hemtjänst eller på äldreboende och hjälper till med allt från vardagssysslor till omvårdnad. Du får ofta mycket uppskattning tillbaka och erfarenheter för livet. I äldreomsorgen får du möjlighet att träna på egenskaper som kreativitet, flexibilitet, mod, empati och samarbetsförmåga. Värdefulla kompetenser oavsett framtida karriär!

   Vad tjänar jag?

   Timlönen ligger ofta mellan 120-150 kr, beroende på din tidigare erfarenhet och utbildning. Därutöver får du ett semestertillägg och OB-ersättning när du jobbar till exempel kväll, natt eller helg. <br /><br />Hur stor OB-ersättningen blir varierar utifrån vilka tider du jobbar. Under en vardagkväll kan du till exempel tjäna runt 23 kr extra i timmen och under en storhelg runt 114 kr extra i timmen, förutsatt att din arbetsplats har kollektivavtal. <br /><br />Fråga vad som gäller hos din arbetsgivare. I vissa fall kan du även få en bonus samt förmåner beroende på hur mycket du jobbar under sommaren.

   Varför äldreomsorgen?

   I äldreomsorgen är ingen dag den andra lik, du får vara kreativ och självständig. Det är ett jobb där det är lätt att trivas, må bra och där du aldrig har tråkigt. Arbetstiderna är flexibla och varierar ofta mellan jobb på dagar, kvällar, helger och ibland nätter vilket gör att du får stor frihet att utforma din fritid som det passar dig. Jobbet är tryggt med schyssta villkor och förmåner. Äldreomsorgen är en framtidsbransch som ger maxade karriär- och utvecklingsmöjligheter. Här kan du utvecklas i en riktning som intresserar dig!

   FÖRBERED DIG INFÖR JOBBSTART

   Vi finns här och hjälper dig få de bästa förutsättningarna för att både ha roligt och briljera på jobbet.

   VAR DRÖMMER DU OM ATT VARA I SOMMAR?

   Stranden, fjällen eller skärgården, eller bara få en chans att vara hemma? Äldreomsorgen finns i hela Sverige, från de stora städerna till mindre orter och landsbygd. 

   Hitta jobb

   I samarbete med