Dela

Värmdö kommun

I Värmdö jobbar vi strategiskt och planerar framåt samtidigt som vi levererar äldreomsorg med extra allt! Du som medarbetare är vår viktigaste resurs och vi jobbar hårt för att du ska känna dig uppskattad och trivas, varje dag. 

I alla våra verksamheter är teamkänslan stark med ett tydligt, närvarande och coachande ledarskap. Vi är snälla mot varandra, uppmuntrar kreativitet och hittar gemensamma lösningar. Vår utgångspunkt är att vi blir bättre tillsammans.

Värmdö är en skärgårdskommun med sagolik natur och inspirerande miljöer. Hos oss finns många olika typer av arbetsplatser, större och mindre boenden, demensdagverksamhet, hemtjänst och öppna mötesplatser för seniorer. Oavsett var du jobbar får du njuta av omgivningen på arbetstid liksom när du tar dig till och från jobbet. Resvägen är nästan alltid vacker och bjuder in till reflektion och närvaro.  


Karriärmål
Hälsa
Förmåner
Ledarskap
Digitala verktyg
Utbildning


Karriärmål

 • Utvecklade tjänster för undersköterskor: Du som är undersköterska med stor erfarenhet och kompetens kan få ett uppdrag som resurs till sjuksköterska eller arbetsterapeut. Här kan du utvecklas med mer avancerade omvårdnadsuppgifter.     
 • Samordnare: Hos oss finns samordnare som coachar teamen och även administrativt hjälper till med planering. 
 • Ombud: Om du vill fördjupa dig i ett område finns möjlighet att söka ombudsroller. Det ger dig extra ansvar för ett område du är intresserad av, exempelvis kost, språk, palliativ omvårdnad eller brand. Vi har även särskilda Silviaombud. 
 • Projektmedarbetare/projektledare: Vi har alltid pågående projekt inom olika områden där du som medarbetare kan ta en aktiv roll i att driva på och utveckla. Du får också gärna initiera projekt om vi ser ett värde för verksamheten i det. Det kan till exempel handla om projekt inom välfärdsteknik och digitalisering.  
 • Intern rörlighet: Om du vill testa att jobba i olika verksamheter är förutsättningarna för det goda. Våra chefer jobbar aktivt med att skapa förutsättningar för karriärvägar och flexibilitet inom organisationen. 

 • Chefsroller: Har du funderat på att testa en chefsroll? Då är möjligheterna goda hos oss. Vi ser det som en styrka att många av våra ledare tidigare varit medarbetare i verksamheten.Hälsa

 • Friskvårdsbidrag: Som anställd hos oss får du subventionerad träning och massage genom friskvårdsbidrag. Bidraget är upp till 2 500 kr per år, baserat på din tjänstgöringsgrad. Via förmånsportal så kan du ta del av olika erbjudanden och rabatter kopplat till friskvårdsbidraget.
 • Rökfri arbetstid: För att främja hälsan tillämpar vi rökfri arbetstid. 
 • Företagshälsovård: Om du känner att ditt arbete påverkar ditt mående kan du få stöd av företagshälsovården.Förmåner

Vi tar ansvar och du har trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Nedan är exempel på förmåner som ingår i kollektivavtalet och andra förmåner som vi erbjuder.

 • Generösa semestervillkor: Du har minst 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar. När du fyller 50 år får du 32 dagar, alltså drygt sex veckors semester. Som nyanställd har du dessutom rätt till semester redan under ditt första anställningsår.
 • Tjänstepension: Generöst kollektivavtal innebär högre pension för dig. 
 • SL-kort med löneavdrag: Du som vill köpa SL-kort kan få möjlighet att köpa ett årskort genom nettolöneavdrag.
 • Bilpool: Du har möjlighet att boka en bil från vår bilpool, även på din fritid.
 • Löneväxling: Du som är månadsavlönad har möjlighet att växla lön till pension.Ledarskap

Vi bedriver ett aktivt arbete för att utveckla ledarskapet, främst genom dialog, möten och utbildningar. Här är ett par exempel på strukturerade satsningar vi erbjuder: 

 • Ledarforum: I Värmdö finns ett ledarforum med målet att utveckla ledarskapet i kommunen. Plattformen erbjuder kommunikation, dialog och interaktion om Smartare Värmdö och styrande principer. 
 • Academy: Ledare inom äldreomsorgen får möjlighet att delta i Academy, en utbildning inom kommunens utvecklingsmetodik och en träning i att leda sig själv och andra i förändring. Digitala verktyg

Värmdö kommun satsar på innovation och utveckling. I äldreomsorgens verksamheter använder vi digitala verktyg och välfärdsteknik i det dagliga arbetet. Några exempel på verktyg och system är:

 • Dokumentationssystem: Vi dokumenterar i PulsenCombine.
 • Nyckelfria lås: Vi har ersatt fysiska nycklar med en digital lösning i telefonen via Phoniro.
 • Kompanion: Ett smart systemverktyg för hemtjänstplanering.Lokaler och omgivningar

Värmdö erbjuder både fastland och skärgård, med över 10 000 öar. På sommaren finns allt från klippbad till sandstränder att njuta av. På vintertid är det populärt med vinterbad i anslutning till Djuröhemmet.

Jobbar du inom hemtjänsten får du möjlighet att röra dig runt i vår fina natur på arbetstid. Är du medarbetare på ett boende finns också väldigt bra möjligheter att tillsammans med kollegor och omsorgstagare upptäcka närområdet. 

Vi har två demensdagverksamheter. Dagskär ligger centralt i Gustavsbergs centrum, Daghöjden ligger på norra Värmdö. Vi har nära till naturen och vistas mycket utomhus i Värmdös härliga skärgårdsmiljö. 

Utbildning

Vill du vara hos oss och utvecklas i din kompetens finns goda möjligheter till det: 

 • Introduktion: Utöver introduktionen du får av din chef så får alla nya medarbetare en halvdags introduktion till Värmdö kommuns uppdrag och förutsättningar. Du får också en introduktion till kommunarbete. 

 • Fritidsstudier: Du som väljer att studera inom ett område som ger dig ökade kunskaper eller färdigheter av relevans för dina ordinarie arbetsuppgifter kan få ett fritidsstudiebidrag på 2 000 kr. Bidraget avser kostnader för resor, litteratur eller avgifter kopplade till studierna.
 • Läs till undersköterska på betald arbetstid: Genom den statliga satsningen äldreomsorgslyftet kan du få möjligheten att utbilda dig till undersköterska på betald arbetstid. En unik möjlighet där jobb varvas med utbildning samtidigt som du får full lön. 
 • Språkstöd: För dig som behöver extra stöd i svenska språket så kan vi erbjuda språkutbildning och digitalt språkstöd. Vi har också språkombud. 

Vi tänker långsiktigt…
I Värmdö jobbar vi strategiskt och är i framkant vad gäller att utveckla verksamheterna utifrån analyser och prognoser om var vi vill och behöver vara i framtiden. Det är viktigt för att kunna ge våra omsorgstagare bästa möjliga vård och omsorg men också för att du som medarbetare ska erbjudas de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb och trivas. Ser vi att de äldre framöver kommer att behöva stöd på andra språk än svenska tar vi fram en plan för hur vi ska lösa det. Och ser vi att hårdrock och techno kommer att öka i efterfrågan på musikkvällarna så letar vi fram spellistor, musiker och dj:s. Det handlar om ett mindset . I Värmdö sitter vi inte och väntar utan ser till att få saker gjorda! 

… och jobbar här och nu
Vi är också experter på att översätta strategier och planer i konkret verksamhet. Vi har en stark teamkänsla och stort engagemang som gör att det är lätt att trivas hos oss, oavsett om du är medarbetare eller omsorgstagare. Allt vi gör är med omsorgstagarnas bästa i fokus. Våra boenden är Silviacertifierade och oavsett verksamhet strävar vi efter hög kvalitet och nöjdhet. Varje dag ska vara en bra dag där det finns utrymme för både humor och reflektion. Ledarna är närvarande i verksamheten med ambitionen att vara tydliga, snälla och coachande. Utgångspunkten är att jobbet inom äldreomsorgen i Värmdö är det är bästa jobbet man kan ha! Genom att vi har både större och mindre boenden, hemtjänst och demensdagvård finns det goda möjligheter till variation och utveckling och många olika karriärvägar. 

 • Verksamheter: Särskilt boende, hemtjänst, demensdagverksamheter, öppen mötesplats för seniorer
 • Storlek: Antal medarbetare: cirka 700
 • Organisationsform: Kommun
 • Kollektivavtal: Ja
 • Arbetskläder: Ja
 • Friskvårdsbidrag: Ja, upp till 2 500  
 • Delade turer: Nej 


Här finns vi

Kontakt

Besöksadress
Skogsbovägen 9-11


Har du frågor, tveka inte att höra av dig!
08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se


Besök Värmdös webbsida

Lediga tjänster