Stenungsunds kommun
Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling
- med människan och naturen i centrum.
Vi är en innovativ kommun som är i ständig utveckling! Vi ligger i framkant med den senaste tekniken och har speciella team för innovation i vardagen, som vi kallar Lilla I.
Här finns stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Vi har ett ambitiöst introduktionsprogram och stöttar gärna dig som vill utbilda dig.
- Innovation och utveckling: Stor möjlighet att påverka i vardagen
- Digitalisering och teknik: Arbeta med de senaste digitala arbetsverktygen
- Flexibilitet: Önska dina lediga dagar
- Karriärmöjligheter: Utökat ansvar inom ett område
- Samarbete med skolor: Anpassa ditt schema efter utbildning
- Läget: Nära kommunikationer, shopping, gym och havet
Välkommen till en hemtjänst i ständig utveckling. Här jobbar vi i fantastiska omgivningar, använder den senaste tekniken och har en fin sammanhållning.
Ledarskap
- Nära ledarskap: Chefer och medarbetare sitter i samma lokal, så att vi alla är involverade i det dagliga arbetet.
- Stöd i planering: Du som arbetar i omsorgen har stöd från en samordnare och en planeringsansvarig som ser till att det dagliga arbetet flyter på.
- Omsorgshandledare för stöd i vardagen: Om du har frågor eller behöver stöd kan du alltid vända dig till en omsorgshandledare. Det kan handla om allt från dokumentation, genomförandeplan, hjälp med den nya tekniken och metoder till att få stöd i hur du kan tänka i bemötandet av en person eller i en situation.
Flexibilitet
Påverkningsbara scheman: här önskar vi våra lediga dagar minst 4 veckor fram men gärna längre. På så sätt kan du slippa ta semesterdagar om du har ärenden eller annat inplanerat – du önskar bara att dessa dagar ska vara lediga.
Karriärmål och Utbildning
”Här kan man verkligen utvecklas och klättra inom organisationen. Visar man framfötterna kan man komma långt och få en bra lön.” - Caroline, undersköterska och omsorgshandledare
Nedan är några möjliga utvecklingsvägar hos oss:
- Omsorgshandledare: Som omsorgshandledare har du en fördjupad kunskap inom ett område, exempelvis demensvård, social dokumentation, välfärdsteknik, geriatrik m.m. Du har ett utökat ansvar och stöttar dina kollegor inom ett eller flera av dessa områden. Rollen som omsorgshandledare kräver viss ytterligare utbildning.
- Samarbete med skolor: om du vill utvecklas inom yrket och läsa vidare så har vi samarbete med flera skolor, och hjälper gärna till att utforma ett schema som passa med dina studier. Vi kan bevilja ersättning för kurslitteratur.
- Ombudsroller: som ombud fördjupar du dig inom ett område och stöttar dina kollegor. Exempel på ombudsroller är digitalisering/teknik, kost, rehab, dokumentation och palliativ vård. Ombuden ses i nätverk, för att utbyta lärdomar och utvecklas tillsammans.
- Yrkesambassadörer: Som yrkesambassadör spelar du en viktig roll i att marknadsföra oss som arbetsplats och hitta din nästa kollega. Du är med på mässor, gör skolbesök, och ansvarar för öppet hus. Du arbetar nära kommunens utvecklingsledare.
Digitala verktyg
- Digitaliseringsombud: Stöttar sina kollegor i användandet av digitala hjälpmedel.
- Dokumentation: Idag gör vi all dokumentation digitalt på mobiltelefon, via systemet Life Care Utförare/Life Care Mobil Omsorg.
- Nyckelfria lås: Vi har ersatt fysiska nycklar med en digital lösning i telefonen.
- Digital läkemedelssignering med påminnelser via en app
- Nattillsyn via kamera – införandet av nattkamera gör det möjligt för omsorgstagaren att själv välja hur många gånger per natt som kameran ska utföra en tillsyn och slipper på så vis bli väckt. Våra besök till omsorgstagaren sker enbart vid behov.
- Elektrisk lyft vid fall: För att minska antalet tunga lyft och minimera risken för skador i arbetet har vi en särskild lyft som vi använder vid fallolyckor.
Vi ligger i framkant vad gäller välfärdsteknik, nedan är ett urval av de lösningar vi använder idag. För att göra det enkelt att använda tekniken har vi teknikombud och support.
Förmåner
- Korta arbetsveckor: Vi tillämpar 37 timmars arbetsvecka.
- Extra semesterdagar: Är du över 40 får du extra semesterdagar.
- Sommarbonus: För vikarier som arbetar på sommaren så utgår en bonus som baseras på hur många veckor du jobbar.
"Otrolig fördel att ha 37 timmarsveckor. Jag har både barn och häst, så för mig betyder det mycket att få tre extra timmar i veckan." - Caroline, undersköterska
Gillar du när det händer saker? När du arbetar med oss är dina dagar omväxlande och varierande, du möter många personer och rör dig mycket utomhus. Vi går och cyklar mellan många omsorgstagare men vi kör även bil för längre sträckor. Vi arbetar i mindre team som skapar goda samarbetsförhållanden med en trygg och trivsam arbetsmiljö.
”När jag kommer hem mår jag bra eftersom jag vet att jag gjort dagen bättre för någon annan.” – Patrik, undersköterska
Innovation i vardagen – för ett roligare och enklare arbete
"Lilla i" är vårt projekt för vardagsinnovation!
Vi har samarbetat med en innovationsforskare för att skapa ett arbetssätt där vi tar tillvara idéer och tankar som dyker upp i vardagen. Det kan handla om att ta bort onödiga uppgifter, förenkla något eller skapa nytt. Nu startar vi upp innovationsteam i varje hemtjänstgrupp - vill du vara med?
Vår hemtjänst är uppdelad i fem distrikt. De flesta av oss utgår från vår lokal som ligger centralt i Stenungsund. Vi har även en lokal i Jörlanda, i södra Stenungsund.
- Verksamheter: Hemtjänst, hemtjänst natt, vi har även ett hemgångsteam, korttidsenhet och larmenhet, särskilda boenden för äldre
- Storlek: Inom våra 5 distrikt jobbar ca 200 medarbetare med våra ca 300 omsorgstagare
- Organisationsform: Kommun
- Arbetskläder? Ja
- Kollektivavtal? Ja
- Friskvårdsbidrag? Ja, 800 kr
Här finns vi
Kontakt
Besöksadress:
Strandvägen 37B, 444 31 Stenungsund
Har du frågor, tveka inte att höra av dig!
Veronica Dahlberg, enhetschef Hemtjänst och Personlig assistans
0303-738676
[email protected]
Cecilia Johansson, enhetschef Personlig assistans
0303-738270
[email protected]
Sofia Svensson, enhetschef Hällebecks äldreboende (SÄBO)
0303-738548
[email protected]
Jennie Jansson, enhetschef Funktionshinder
0303-73 70 41
[email protected]
Facklig företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel:
0303-73 00 00