Dela

Kiruna kommun

En sak ska du veta. Med oss gör du skillnad. 

Välkommen till Kiruna Kommun och till oss som verkar för våra medmänniskors omsorg. Vi är Kiruna, brukar vi säga! Vi är hundratals kompetenser, tusentals människor och generationer av erfarenhet som tillsammans jobbar för en trygg vård. Vi vårdar, inspirerar, lär ut, räddar liv, tänker nytt och tar hand om varandra. Med stolthet och omtanke. Från fjäll till stad, från by till älv. 

Vill du också jobba för livet, människan och framtiden i hela stora Kiruna kommun? Vill du skapa värde och göra skillnad på riktigt för det som är viktigt? Välkommen till ditt nya jobb hos oss!

Karriärmål
Hälsa
Förmåner
Ledarskap
Digitala verktyg
Utbildning

Karriärmål

Hos oss kan du tänka och prova nytt. Vi stöttar dig så att du kan utvecklas i din yrkesroll, och vi är en trygg arbetsplats att komma tillbaka till om du väljer att vidareutbilda dig.

Vård och omsorg är en början på en karriär hos Socialförvaltningen. Vi har tjänster allt mellan service till avancerad sjukvård. Det är en framtidsbransch i utveckling vilket ger enorma möjligheter för din karriärsstege! 

Som en av våra kollegor sa:

Eftersom vi geografiskt är en stor kommun med mindre befolkning får jag testa på mycket mer än om jag skulle vara i en befolkningsmässigt större kommun”.

I Kiruna har vi flera ombudsroller med olika uppdrag, bl.a.:

 • Kvalitetsombud:  Tillsammans med chef tar du ansvar för att stärka kvaliteten på arbetet.
 • Schemamentor: Du utvecklar och optimerar schemaplaneringen i samarbete med chef och kollegor.
 • Hälsoinspiratör: Du får utbildning i hälsa och tillsammans med ditt nätverk av erfarna hälsoinspiratörer informerar och inspirerar du dina kollegor till ökat hälsomedvetande.

Så kom till oss för att utvecklas, för att påverka och för att göra karriär! 


Utbildning

Vi tror på kraften i alla våra medarbetare och är gärna med på din resa från start till mål. Därför har vi personligt anpassade introduktionsutbildningar när du kommer hit och är lyhörda om du vill läsa vidare. Bland annat så finns nu möjligheten att studera till undersköterska på betald arbetstid, och du varvar då plugg och jobb hos din arbetsgivare.


Hälsa

Vi på Kiruna kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare i livets alla faser. Genom aktivt regelbunden friskvård får alla medarbetare bättre möjlighet att möta alla de krav som ställs i arbetslivet. Följ med på våra subventionerade friskvårdsaktiviteter och lägg ditt friskvårdsbidrag på 5 000 kr på vilken av våra träningsanläggningar du vill!

Du har tillgång till företagshälsovård vid arbetsrelaterade frågor.


Ledarskap

Vi tror att ledarskapet börjar i det lilla – att leda sig själv. Att dessutom tillsammans med kollegor driva förändringsarbete skapar både kraft i hela organisationen och i den enskilda människan. Med det sagt så ser vi till att det är aldrig långt till närmsta chef! Våra enhetschefer har sin plats mitt i verksamheten. 

Det finns även många stödfunktioner till våra chefer, som HR-avdelning, kommunikationsavdelning, ekonomiavdelning etc. Allt för att alla chefer ska kunna fokusera på sina verksamheter och sina anställda, helt enkelt göra vad de är bäst på!


Digitala verktyg

Här i Kiruna vågar vi investera för vi ska ingenstans – förutom framåt! Därför digitaliserar vi för fullt nu, inte för att effektivisera utan för att förbättra både service och arbetsmiljö inom alla områden vi kan. Exakt hur de ser ut är anpassat efter verksamheterna, men till exempel har vi digitala nyckelfria lås, medicinrobotar samt alla scheman och dokumentation i telefon. 


Förmåner

Det finns många fördelar med att jobba för Kiruna kommun, med gott om förmåner och en stor trygghet i din anställning. Och för oss är din trygghet superviktig, för om du som medarbetare känner dig trygg så kan du bidra till ett livs levande Kiruna. Sedan kan trygghet vara olika saker. För vissa är trygghet de närmaste kollegorna, för andra är det en stabil organisation med viktiga stödfunktioner. Tryggheten kan även vara värdefulla förmåner och några exempel på vad vi erbjuder där är

 • fördelaktiga semestervillkor
 • förmånscykel
 • möjlighet att hyra lägenheter i fjällen
 • byta ditt semesterdagstillägg mot extra lediga dagar.

Vi erbjuder också flexibla scheman för en balans i livet och möjlighet till en rik fritid i en stad som verkligen känns trygg!


Lokaler och omgivning

Kiruna är en kommun med djupa rötter och stolt befolkning. Här samsas allt från rymdforskning och gruvindustri till turism och rennäring. Det är även kontrasternas plats, med utrymme för både gammalt och nytt. Här får du mer livskvalitet, mer yta och mer tid för livet.

I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Mitt i allt detta finns våra kommunala verksamheter med vård, skola och omsorg.

Äldreboendet Videgården har tre kulturer och språk som möts (svenska, samiska och tornedalsfinska/meänkieli). Karesuando och Vittangi ligger i varsin älvdal som möjliggör bad och fiske året runt. Byarna är omgivna av bär- och svamprika skogar som du når med apostlahästarna. 

Vi finns på plats i både stad och by, med både gamla verksamheter och sådana som fått byggas upp på nytt efter stadsflytten. 


Mångfald

Kiruna Kommun har ett femtiotal byar, är förvaltningskommun för tre minoritetspråk och vi har invånare från världens alla hörn. Därför ser vi mångfald som en styrka och låter våra olikheter mötas i det genuina intresset för andra människor och en vilja att förenkla vardagen för personerna vi hjälper!

”En enda stor gemenskap”
Med oss jobbar du alltid för människor, men också med människor. Många av våra kollegor lyfter gemenskapen som en av våra absolut viktigaste styrkor. Det gäller inte bara de starka banden till dina närmaste arbetskamrater, utan också gemenskapen som faktiskt finns med hela Kiruna kommun. Det får oss att lära av varandra och skapa värde tillsammans.
Vi kommer från olika hem, minoriteter och kulturer och vi har olika viljor, erfarenheter och språk. Men vi är ”en enda stor gemenskap”, som en av våra många kollegor har sagt. Så ska det vara. Just den gemenskapen vill vi att du ska bli en del av. Just den kulturen vill vi att du är med och formar. 

Egentligen är det en enda stor gemenskap. Alla känner alla. Man är saknad om man inte har synts på några dagar. Det är som en stor familj. Många stannar här länge.

 • Verksamheter: Hemtjänst, äldreboende, korttidsboende
 • Storlek: Ca 900 medarbetare som hjälper omkring 1 100 omsorgstagare.
 • Organisationsform: Kommun
 • Möjlighet till heltid: Vi erbjuder heltidsarbete med möjlighet till deltid.
 • Kollektivavtal: Ja
 • Arbetskläder: Ja
 • Friskvårdsbidrag: Ja


Här finns vi

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att höra av dig!

Lisa Ejderlöf, rekryterare
0980 - 703 68
lisa.ejderlof@kiruna.se

bemanning@kiruna.se 


Besök Kiruna kommuns hemsida

Sociala medier

Lediga tjänster

Skicka en spontanansökanTack! Vi har tagit emot din ansökan. Du får mail med mer information inom kort.