Jessica, vikarier i äldreomsorgen

”Från idrottsspeaker till hemtjänsten: "Jag trodde nog att det handlade om att ge glädje, men den glädjen jag får tillbaka är så stor."

Förra våren hade Jessica Falkman, 52 år, en fullbokad kalender med spännande uppdrag som uppskattad speaker i idrottsvärlden. Men när Coronan slog till kom avbokningarna och hon fick tänka om. Här delar hon med sig av sina första intryck av att ta klivet in som vikarie i äldreomsorgen. Och ett åt senare är hon kvar.

Varför valde du att jobba i äldreomsorgen?

- När alla mina uppdrag ställdes in på bara två veckor kunde jag inte bara sitta hemma. Jag som är lösningsorienterad började se mig om vad jag kunde göra.  

 

- Jag hade ingen erfarenhet från äldreomsorgen men har tidigare arbetat inom barnomsorgen. Jag har ett genuint intresse för människor, så ganska snart funderade jag på hur jag kunde bidra.

 

- Jag fick tipset från en bekant att kolla med Adeocare på Lidingö. Jag fick komma på intervju och sen gick det ganska fort från intervju till introduktion.
Dina första intryck av jobbet?

- Jag fick en fantastisk handledare som jag verkligen kunde fråga allt! Introduktionsdagarna var väldigt bra och jag fick lära mig grunderna i jobbet. Jag är ju verkligen inte ett proffs, men jag är öppen och nyfiken och vill lära.

 

- Jag trodde nog att det handlade om att ge glädje, men den glädjen jag får tillbaka är så stor och något jag inte hade räknat med. Jag lyssnar gärna på historier och livsöden som de jag hjälper berättar. De blir så glada när jag visar intresse och ställer frågor.