My, jobbar extra inom hemtjänsten

"Jag kände att jag ville bidra och tvekade inte att gå tillbaka till hemtjänsten!"

My som just nu är korttidspermitterad från sitt ordinarie arbete på Ekerölinjen, tvekade inte en sekund på att gå tillbaka till hemtjänsten. När färjan står stilla kände My att hon inte kunde sitta passiv och vänta, utan hörde av sig till sin tidigare arbetsgivare.
"Klart man vill hjälpa till nu när det behövs", säger My och tycker det har varit roligt att få träffa sina tidigare kollegor.


My har alltid haft kontakt med vården då både syskon och hennes mamma arbetat i branschen. Hon tyckte det lät spännande och mysigt och ville själv prova på arbetet.


Som 16-åring sökte hon sitt första sommarjobb och hamnade inom vården som feriearbetare. My trivdes och en sommar blev till flera och efter studenten fick hon chansen till en anställning inom hemtjänst. 


"Det ger så mycket att få ge till andra människor", säger My och berättar vidare om vad erfarenheterna har givit henne i sitt yrkesliv.


"Jag hade stor nytta av mina erfarenheter i vården när jag började jobba i servicebranschen, särskilt de sociala färdigheterna och att vara lyhörd och noggrann!" 


Nu uppmanar hon nu fler från sin bransch att ta steget till äldreomsorgen.


"Framför allt att ge det en chans, servicefolk gillar just kontakten med människor och inom hemtjänsten handlar det om att se och underlätta för människor. Arbetet är flexibelt och ger erfarenheter som man bär med sig i hela yrkeslivet."