Annonsera

Min drömkandidat är...

Nadja Karademir är biträdande enhetschef inom Sundbybergs stad och blev prisad på Framtidsgalan som årets Inspiratör 2018. Hon är utbildad undersköterska och vet vad som krävs för att briljera i äldreomsorgen. Här är egenskaperna hon söker när hon rekryterar.

Nyfiken

- Du behöver vara nyfiken på människor och på kunskap. Jag har själv jobbat i 7 år och blir bara mer och mer vetgirig kring allt. Från allas liv, vanor, hur de vill ha sin hjälp till vad som är det senaste kring en medicin, nytt kring aktiviteter som passar personer med demenssjukdom eller hjälpmedel. Det finns alltid nya saker att lära i äldreomsorgen, så den första egenskapen jag efterfrågar är att vara nyfiken.

Empatisk

- Hur kommer du vilja bli bemött den dagen du är äldre och behöver stöd? För att kunna stötta en person på det sätt som passar just den individen måste du ha förmåga att uppfatta och uppleva en annan människas känslor. Du behöver kunna visa empati från början, men sedan är det faktiskt så att jobbet också gör dig mer och mer empatisk. Jag blir genom jobbet hela tiden medveten om vad som betyder något i livet. Det är fullt med kärlek i de här verksamheterna.

Ambitiös

- Jobbet är avancerat. Några av frågorna du möter är; Hur får man en person med demens som är orolig att bli lugn? Hur bemöter du existentiella funderingar? Hur får du anhöriga att känna sig trygga? Jag letar efter personer som stimuleras av komplexiteten, vill något mer hela tiden och vill utveckla sin kompetens.

Nadja årets inspiratör

Nadja Karademir, Biträdande enhetschef, Sundbybergs stad och Årets Inspiratör 2018

Vad är Framtidsgalan?

Priset Årets inspiratör är ett av tre pris som Framtidsgalan delar ut och syftet med galan är att få fler intresserade av offentliga jobb. Läs mer här.